Nemcsak a kutyákat és gyerekeket, de a kelet-európai horgászokat is kitiltották egy horgásztó területéről. A lengyeleket külön. Egy lengyel férfi diszkriminációs kampányt indított.

Egy angliai, oxfordshire-i megye egyik horgásztaván a következő felirat fogadja az érkezőket: 

Tilos a járműforgalom, lengyel vagy más kelet-európai horgászok belépése nem megengedett, gyerekek és kutyák sem léphetnek be.

Egy évek óta Angliában élő lengyel horgász, Rado Papiewski országos diszkriminációellenes kampányt indított, az országos horgászszövetség támogatja is, ám Nagy-Britanniában magánterületen mindenki azt ír ki, amit akar, a horgásztó pedig magánterületnek számít – olvasható a Guardian cikkében.

Ugyanakkor a cikk is megjegyzi, hogy az ilyen feliratok a 2010-es Equality Act-et (esélyegyenlőség törvény) sértik meg, mert senkitől sem lehet bőrszín, rassz alapján valamilyen szolgáltatást megtagadni. Durva feliratot kaptak a kelet-európai horgászok egy angol horgásztónál – fotó

Fotó: pixabay.com CCO

Papiewski azt szeretné elérni, ha a felirat eltűnne onnan, mert hátrányos megkülönböztetést tartalmaz.

Nagy-Britanniában egyébként a védett halfajokat kifogás után vissza kell engedni a vizekbe, sok kelet-európai horgász azonban a kifogás után megsüti őket. 

Nagy-Britanniában a Brexitről szóló népszavazás óta erősödött a külföldiekkel szembeni ellenérzés, a hvg.hu cikke szerint egy lengyel férfit csak azért vertek agyon London egyik rosszabb hírű negyedében, mert hallatszott az akcentusán, hogy nem a szigeteken született. A szigetországban több mint 800 ezer lengyel él, ők alkotják a külföldiek legnagyobb közösségét.

A Brexit-tárgyalások egyik fő kérdése a Nagy-Britanniában élő uniós állampolgárok jogairól szól, jelen állás szerint az unióból való kilépés után rájuk ugyanúgy az uniós törvények fognak vonatkozni, ám a 2019 után a Nagy-Britanniába érkezőknek már regisztrációs kötelezettségük lenne.

Egyébként a britek többsége már ellenzi egy felmérés szerint az unióból való kilépést.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Aha, mintha nem véletlenül írták volna ki a diszkriminatív szöveget:

"Nagy-Britanniában egyébként a védett halfajokat kifogás után vissza kell engedni a vizekbe, sok kelet-európai horgász azonban a kifogás után megsüti őket. "

A Balatonon hetente fognak meg rapsicokat!
fekete
Igy van. Ez privat halas to,es nemkivanatosak foleg a Lengyelek,es a Keletiak.Menjenek a budos ---ba halaszni Lek Valenza to jaiba , Ezeknek a senkihazi Straszeroknak,meg Lengyelul
is bemondjak egy,egy Angliai repteren,hogy Prose Bardzo.Nem kell bemutattni oket.Elsok ,hogy
tuntesenek,a munka helyett.Meg az anyjukat is kepesek feljelenteni ezek a x---alakok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.