Az utóbbi hónapokban a Ferenc pápát és a Vatikánt fenyegető iszlamista videók miatt továbbra is kiemelt a biztonsági készültség a Szent Péter-tér és Vatikánváros egész térségében, amely az ünnepekre széles gyalogosövezetté változott. A belépőket több ponton ellenőrzik.

Az ünnepnapokon sem szünetel a Szent Péter-tér oldalában a szegényeknek és hajléktalanoknak kialakított zuhanyzó, orvosi rendelő és fodrászat, amelyeket már egy podológus (lábgyógyász) is kiegészít. Az egyházfő egyik jobbkezének tartott Konrad Krajewski pápai főalamizsnás idén karácsonykor takarókat és ingyenes ebédjegyeket oszt a Róma utcáin élő hajléktalanok között. A Szent Egyed katolikus közösség december 25-én délben 15 ezer embert vár ünnepi ebédre Rómában, többek között a Vatikántól nem messzi Trastevere-negyed Szűz Mária templomba.

Fokozott biztonsági intézkedésekkel készül a karácsonyra a Vatikán

Ferenc pápa hagyományos vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságot mond vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre néző ablakából 2017. december 17-én, advent harmadik vasárnapján. A római katolikus egyházfő ezen a napon ünnepli 81. születésnapját. (MTI/AP/Gregorio Borgia)

Ferenc pápa szenteste 21.30-től misét mutat be a Szent Péter bazilikában, bíborosok, püspökök és papok koncelebrálnak az egyházfővel, majd december 25-én délben a Szent Péter-bazilika központi lodzsájáról mond karácsonyi beszédet, amelynek témája szokás szerint a béke lesz, majd Urbi et Orbi áldást ad Róma városára és az egész világra. A Szent Péter térre ötven-százezer embert várnak. Ferenc pápa elődeivel ellentétben nem köszönti különböző nyelveken a világ népeit. A szombat esti misét és a pápa vasárnapi beszédét a világ számos rádiója-televíziója egyenesben közvetíti. Ez lesz az első alkalom, hogy a vatikáni közvetítést kisérletileg interneten a rendkívül jó, 8K felbontásban is sugározzák.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ugyan már...Tisztelt Vatikán! Ott nem tudjátok, hogy Orbán-Geci Viktort fél kézzel megvédi a világ keresztényeit, akkor is, ha a kutya sem kérte erre, miközben a másik, mancsával Európát védi a "migriktől"? Bezony, de ha lenne harmadik keze, akkor közben söpörné be a családi maffiahasznot is!
Nagy szó ez a "védelem" egy volt KISZ-titkártól, akitől a "csuhások térdre, imához" jó keresztényi mondás sem állt messze!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Fogalama sincs,hogy kell megszólítani egy ilyen hatalmas Isten szolgáját.tehát részemről maradok az Atyámnál,mert a valláshoz hülye vagyok,így csak annyit tudok amennyi a 62 év alatt rám ragadt
Tehát Atyám! Én elhiszem,hogy Ön nem fél a haláltól,hisz ön a halála után már mestere és tanítója mellett fog ülni,egy nyugodt,fegyverdörgés nélküli világban.Azért azokat a figyelmeztető leveleket nem kéne csak úgy figyelmen kívül hagyni. Önt nagyon sok ember védi,miközben tiltakozik az ellen is,hogy egyáltalán védjék,de tudja a politika az nem szereti ha nem fogadnak nekik szót.Még akkor sem ha maga a Szent Atya! Az a cirka 1000 ember viszont apák,gyereke,testvérek,barátok. Ők Önt védik,így gondolom Ők fognak legelőször meghalni.ha bombát dobnak önökre,akkor talán csak a ki hány felé robbant szét darabok számítanak majd.A mi Hős vezetőnket még egyetlen terror szervezet se fenyegette meg,még is egy egész hadsereg végi.Külön neki állították össze,10 x annyi fizetésért mint a rendőrnek persze.Ő nem is a terroroistáktól fél,hanem a saját országa lakosaitól,mert már az ország felét az éhínségbe döntötte,miközben neki és a kiváltságosaknak dőlnek a milliárdok a bankszámláikra,ami tévedés ne essék,le sem ellenőrizhető,hogy hova én semmi milliárd utazott ki. Tehát Orbán a saját népétől fél,pedig mi nem vagyunk úgy felszerelkezve mint a terroristák. Én az Ön helyében,nem nevezném őket testvéreinek,sőt kifejezetten rettegnék tőlük,mert nekik a mi vallásunk az Ő gyilkosai.
justhpeter
Békés Karácsonyt kívánok a Pápának !
nezelodo
@justhpeter: Úgy legyen, de legalább a Bayer Zsóti, a keresztényvédő kormányunk egyik nagyon kedves publicistája ne rondítson bele az áhítatába!
Pálinkás Pál
Látod vénember,kellett neked ezeknek a férgeknek a lábát mosogatnod!!!Hálából elvágnák a nyakadat...
1magyar
De miért? A lábmosás a mszlimoknak nem elég?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.