Nehéz már olyan német kórházat találni, ahol nem dolgozik legalább egy magyar egészségügyi szakdolgozó. z idén is Németországot választotta a legtöbb kivándorolt egészségügyi szakdolgozó – mutatják mind a német, mind pedig a magyar hatóságok statisztikái. 2010 és 2017 között csaknem megháromszorozódott a magyar orvosok száma Németországban. Balog Zoltán miniszter erre korábban úgy reagált, hogy maffiamódszerekkel viszik el az orvosokat Magyarországról. A Németországban élő orvosok ezt azonban máshogy látják. Helyszíni riport Németországból. Nehéz ma már olyan német kórházat találni, ahol nem dolgozik legalább egy magyar orvos, ápoló vagy más egészségügyi szakdolgozó. 2011, vagyis a magyarok szabad uniós munkavállalása óta megháromszorozódott a magyar orvosok száma a német egészségügyi intézményekben a szövetségi orvosi kamara adatai szerint.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
A gyáva magyarok még örüljenek, hogy egyáltalán van orvos ma Magyarországon, de nem sokáig lesz. Orbán szemétdombjáról tömegével menekülnek az orvosok és nem csak az orvosok, de sokan mások is.
division
Ez is azt jelenti hogy a magyarok rendkívül tehetségesek, okosak, akiket szívesen látnak külföldön is. Nagy dolog szerintem.Az meg természetes hogy a nagyobb kereset miatt kimennek akik igazán nagy szaktekintélyek az orvoslásban.
papa.49
Itthon meg az orvosok fele hiányzik ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.