Sajtóértesülések szerint az Eximbank 57 éves igazgatója volt az, aki december 30-án egy osztrák sípályán halt meg. A külügy megerősítette az értesülést.

Az Origo.hu cikke szerint a december 30-án délután az ausztriai Flachau egyik sípályáján holtan talált 57 éves férfi nem volt más, mint az Eximbank vezetője, Urbán Zoltán.

Az Eximbank igazgatója volt az osztrák sípályán meghalt magyar férfi

Fotó: pixabay.com CCO

A hírt az Eximbank felügyeletét ellátó Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette a lapnak a következő közleménnyel:

Mély fájdalommal tájékoztatjuk, hogy a tragikus hír igaz, Urbán Zoltán, az Eximbank vezérigazgatója tegnap Ausztriában elhunyt. Urbán Zoltánt a Külgazdasági es Külügyminisztérium saját halottjának tekinti, az ilyenkor szükséges konzuli intézkedések folyamatban vannak. A Minisztérium minden dolgozója osztozik a család fájdalmában.

A lap értesülése szerint szívinfarktus végzett Urbánnal.

Az MTI híre szerint az APA osztrák hírügynökség számolt be arról szombaton, hogy holtan találtak egy magyart szombat délután Flachau im Pongau egyik sípályáján. A férfi újraélesztésére tett kísérletek sikertelenek voltak.

A magyar síelőre a felvonóknál találtak rá társai, akik értesítették a pályamentőket. Anton Santner, a Snow Space Salzburg síparadicsom szóvivője elmondta, hogy a mentőcsapatok két percen belül a helyszínen voltak. Néhány perc múlva egy orvos is megérkezett, de már nem tudták megmenteni a férfit.

1990 óta dolgozott a bankszakmában

Urbán Zoltán 1960-ban született, 1990 óta dolgozott a bankszakmában. 1997-2001 között a Hypo Vereinsbank Hungária ügyvezető igazgatója, 2001-2002 között a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese, majd 2003-2004 között a Dresner Bank Hungaria ügyvezető igazgatója volt. 2010-től ismét az MFB Zrt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, majd 2014. januárban kinevezték a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatójává.

2015. januárban vette át az Exim (Magyar Export-Import Bank Zrt. és Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. intézménypáros) Bank irányítását. A magyar kormány delegáltjaként az Európai Beruházási Bank igazgatóságának is tagja volt.

Urbán Zoltánt a Külgazdasági es Külügyminisztérium saját halottjának tekinti, az ilyenkor szükséges konzuli intézkedések folyamatban vannak. A minisztérium minden dolgozója osztozik a család fájdalmában – olvasható a tárca közleményében.

(Origo.hu/MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Erdekes modon senki sem latott a kornyeken semmit sem,... Kivancsi vagyok, hogy a sipalya felugyelojet, aki nagyon keszsegesen mukodik egyutt a rendorseggel, mivel es hogyan fogjak elhallgattatni...
Mindenesetre Simics megint gondolja meg, hogy Ausztriaba megy-e sielni, szankozni, vagy inkabb egy szobaban sakkozik egy computerrel? Utobbi veszelytelenebbnek tunik...:o)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Akkor most miként fogja a kormány bizonyítani az Eximbank magántulajdonba van. Ugyanis eljárás van ha kiderül a kormányé akkor a kihelyezett hítelek miatt hazugság a a pénzügyi mutató.
papa.49
Az igazi kérdés... Vajon önerőből halt.e meg vagy volt hozzá segítsége is !!!
Mindenesetre túlságosan sok olyan ember hal meg hirtelen aki vagy sokat tud, vagy nem akarja a tulajdonát eladni, vagy egyszerűen útban van !!!
karma1
@szaboria1: Tudod, hogy most az Eximbank statuszaval jatszanak, mert ha megis az allam tulajdonaban van, akkor sokkal, de sokkal nagyobb az orszag eladosodasa, mint amivel zsonglorkodnek ezek a szemetek...Marcius 31-tol van meg 2 hetuk a koltsegvetes korrigalasara. Ezert nincs meg meghatarozva, melyik napon lesz a valasztas aprilisban. Mert ha aprilis utolso heteben, akkor bizony mar be kellett vallaniuk hogy jatszanak a magan- es allami tulajdonokkal, az adossagallomany kicsinyitese miatt.
1magyar
A TV2-t megvásárló Andy Vajna-érdekeltség, a Magyar Broadcasting Co. 6,7 milliárd forint hitelt kapott a pénzintézettől.-
ahhoz képest, hogy még 2002-ben kötelező volt magyar feliratokat használni a cégeknek igen sok az ilyen mint a fenti és hasonló külföldi név.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.