Négy újabb venezuelai kormánypárti politikus ellen is szankciókat hirdetett az Egyesült Államok kormánya.

Újabb négy venezuelai kormánypárti politikust sújt szankciókkal az amerikai kormány.

Megint venezuelai kormánypárti politikusok kerültek az USA szankciólistájára

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Efecto Eco/YouTube

A jelenlegi és volt kormányzati tisztségviselőket – köztük egy volt minisztert – a venezuelai ellenzék korrupcióval vádolta meg.

Az amerikai pénzügyminisztérium a honlapján tette közzé, hogy szankciós listára helyezi Rodolfo Clemente Marco Torrest, Aragua állam kormányzóját és a venezuelai kormány korábbi élelmezésügyi miniszterét, valamint Francisco José Rangel Gómezt, Bolívar állam volt kormányzóját, Fabio Enrique Zavarse Pabont, a venezuelai hadsereg egyik parancsnokát és Gerardo José Izquierdo Torres államminisztert.

A Steve Mnuchin pénzügyminiszter kézjegyével ellátott közlemény leszögezi: a szankcióval sújtott személyek valamennyi esetleges amerikai javait és vagyontárgyait befagyasztják, továbbá eltiltják őket bárminemű amerikai üzleti tevékenységtől, illetve megtiltják amerikai állampolgároknak és vállalatoknak, bankoknak a velük való kapcsolatot.

Az amerikai kormányzat már eddig is több jelenlegi és egykori kormányzati tisztségviselő ellen hozott szankciókat, korrupció és hatalommal elkövetett visszaélés gyanúja miatt. Legutóbb november közepén, a venezuelai regionális választások után hoztak szankciókat olyan tisztségviselők ellen, akiket azzal gyanúsítottak, hogy részt vettek a vélelmezett választási csalásban.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Efecto Eco/YouTube)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.