Donald Trump amerikai elnök szerint Hillary Clinton volt az, aki összejátszhatott a 2016-os elnökválasztási kampány idején az oroszokkal.

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön Twitter-bejegyzésben közvetve azt állította, hogy Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje összejátszhatott az oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején.

Trump: Hillary Clinton játszhatott össze az oroszokkal az elnökválasztás idején

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Gage Skidmore

Mikroblog-bejegyzésében az elnök több kérdést felvetve azt sugalmazta: volt vetélytársa és a Demokrata Párt fizethetett oroszoknak, hogy reá nézve terhelő dokumentumokat tartalmazó dossziét állítsanak össze. Donald Trump ezzel arra a dossziéra utalt, amelyet egy washingtoni cég megrendelésére Christopher Steele volt brit hírszerző állított össze, s amely eddig nem bizonyított adatokat és információkat tartalmaz róla.

"A demokraták által fizetett dossziét a Trump-kampány elleni kémkedésre használták fel. Vajon az FBI (Szövetségi Nyomozó Iroda) igénybe vett-e hírszerzési eszközöket a választás befolyásolására?" – tette fel a kérdést az elnök.

A Trump által említett dossziét a Fusion GPS nevű washingtoni cég rendelte meg Christopher Steele-től, először a Trump elnökjelöltségét ellenző néhány republikánus adományozó megbízásából, majd amikor már egyértelmű volt, hogy Donald Trump lesz a republikánus elnökjelölt, a Clinton-kampánynak dolgozó ügyvédi iroda és a Demokrata Országos Bizottság (a demokraták pártvezetése) "vette át", illetve fizette a továbbiakban a Fusion GPS munkáját.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.0/Gage Skidmore)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A trampli sötét mint az alagút éjszaka, ennek a szájában is világítana a Negró !!!
Jozefina
Nemcsak az amerikaiak, de az egész világ szégyene és főleg veszélyforrása az a pasas!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.