A skót miniszterelnök szerint a függetlenség a legjobb jövő továbbra is, ám erről majd csak azután érdemes beszélni, ha kiderültek a brexit feltételei.

A skót miniszterelnök szerint továbbra is a függetlenség kínálja a legjobb jövőt Skócia számára, de az erről szóló döntés akkor lesz esedékes, ha már körvonalazódott a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszere.

A skótok a függetlenséget látják a legjobb kiútnak a brexitből

Fotó: pixabay.com CCO

Nicola Sturgeon a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: jelenleg "nagy a zűrzavar" abban a kérdésben, hogy milyen lesz Nagy-Britannia és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszere, és a skótok szeretnének már tisztán látni ebben az ügyben.

Sturgeon szerint annak alapján, amit a brit kormány és az Európai Unió mond, "ősz tájékán" lehet majd pontosabb képet alkotni Nagy-Britannia és az EU majdani viszonyrendszeréről, és várhatóan ő is akkor tudja majd megítélni, "hogy mi a megfelelő következő lépés Skócia számára".

A brit EU-tagságról 2016-ban rendezett népszavazáson országos átlagban a résztvevők 51,9 százaléka a kilépésre, a skótok 62 százaléka viszont a bennmaradásra voksolt.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...ha igaz az előrejelzés a globális felmelegedéssel kapcsolatban akkor még felmehet az ára a kockásszoknyácskának...
Lepényleső
Láthatóan mindenen spórolnak,még a nadrágon is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.