A Németországban szokatlan politikai krízis végét jelzi, hogy Merkel és Martin Schulz megállapodtak a koalíciós tárgyalások beindításáról. Elkezdi a kormányalakításokról szóló tárgyalásokat a Németországot 2013 óta kormányzó nagykoalíció három pártja. Vasárnap óta egyeztettek az együttműködés folytatásáról a Kereszténydemokrata Unió (CDU), a Keresztényszociális Unió (CSU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), de végül mind egyhangúlag döntöttek a hivatalos koalíciós tárgyalások megindításáról. Ezt jelentette be Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke, Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a CSU elnöke és Martin Schulz, az SPD elnöke.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Orbán Merkelért imádkozik
A Fideszben imával várják a németországi választást – Orbán Viktor és Lázár János is arról beszélt, hogy Angela Merkel győzelméért szorítanak. "
hirtv.hu/hirtvkulfold/orban-merkelert-imadkozik-1404020

50%-os a siker: Merkel a jelek szerint marad, ellenben aki ellen imádkozott a Fidesz (Schulz) az mégis bekerül a kormányba!
Elég komoly pánik lehet emiatt a Habonyművekben!
F_Viktor
@Béla333: Személy szerint ennek nem örülök, de bízok benne, hogy innentől Schulz kormányzópozícióban folyamatosan csavarni fogja orbán t*keit.
lusta
@F_Viktor: Nem fogja. A 28 oldalas koalíciós megállapodás szerint semmi szükség nem lesz erre. A németek növelik a befizetésüket és egyben az eurózónát keményebb ellenőrzés alá vonják, amiből a kétsebességes Unió következik. Miután a sorosbérenc felcsúti kis pocakos zsebcézár még véletlenül sem veti alá magát a pénzügyi szigornak, így a lemaradásunk még jobban fog növekedni.
F_Viktor
@lusta: Igen, ez is egy lehetőség, de úgy látom, hogy tele lett a hócipőjük mind a franciáknak, belgáknak, németeknek, s már a NATO-nak is szemet szúrt orbán (megbízhatatlannak, putyin-barátnak, árulónak tartják), így szerintem elengedik Magyarország kezét, s kikényszerítik orbántól (ami a pénzcsapok elzárásával nem lesz nehéz) a kilépést.
S ez nagyon gyorsan be fog következni.

Bár a kétsebességes unió esetén is ez lenne a végeredmény, de az lassúbb folyamat után érne be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.