A holland király unokatestvérének házasságon kívül született 21 éves fia szeretne bekerülni a családba, és fölvenni a a hercegi címmel járó dolgokat.

Újabb taggal bővülhet a holland király család, ugyanis Vilmos Sándor holland király unokatestvére, Carlos de Bourbon-Parme herceg házasságon kívül született 21 éves fia, Hugo Klynstra fel akarja venni apja nevét és rangját.

A kérdésről hamarosan dönthet az illetékes bíróság – közölte a De Telegraaf című holland napilap hétfőn.

A napilap szerint a fiatalember még 2015-ben, 18. születésnapja után jelentette be, hogy a hercegi ranggal járó minden nevet és titulust szeretne megkapni és azt is akarja, hogy neve bekerüljön a főnemeseket tartalmazó nyilvántartásba. Erre a holland törvények szerint jogot formálhat. A kérésnek az illetékes hatóság helyt is adott, ám döntésével Carlos herceg nem értett egyet és fellebbezést nyújtott be. A hétfői meghallgatást követően az illetékes holland bíróság várhatóan másfél hónap múlva hoz ítéletet – közölte a napilap.

Hugo Klynstra 1997-ben született Carlos herceg és gyermekkori szerelme, Brigitte Klynstra kapcsolatából. A herceg elismerte az apaságot, ugyanakkor semmilyen kapcsolatot sem tart fent a családdal. Korábban közölte: a nő egyedüli és független döntése volt, hogy vállalja az anyaságot, amelyet ő teljes mértékben tiszteltben tart. Brigitte Klynstra az apaságot később bíróság előtt is elismertette. A herceg 2010 óta házas, három gyermek édesapja.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez legyen a hollandok gondja.
Nekünk elég a saját százlábú csemetékkel gazdagon ellátott honi pereputtyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok