Több órán keresztül volt rosszul az a férfi, aki gyaníthatóan ételmérgezés miatt hunyt el a hétvégén Thaiföldön. Párja szerint a mentő 40 perc után ért ki a szállodához, helyben viszont nem kaptak orvosi segítséget.

Szombat éjjel több órán keresztül volt rosszul egy magyar férfi Thaiföldön, aki végül gyaníthatóan ételmérgezés miatt hunyt el egy magánklinikán. 

40 percig nem jött orvos, ezért halhatott meg a magyar férfi Thaiföldön párja szerint

Fotó: pixabay.com CCO

A 41 éves férfi, Tibor párja, Dia a Blikknek számolt be a történtekről, még mindig sokkosan.

Elmondása szerint el akartak utazni egy nappal hamarabb haza, végül azonban maradtak, és a szálloda éttermébe mentek vacsorázni, ahol svédasztalos kiszolgálás volt. És bár Tibor nem rajongott a tenger gyümölcseiért, aznap este azt vacsorázott, mint ahogy baráti társaságának többi tagja is, ám ők csak gyomorrontást kaptak.

A vacsi után még elmentünk ajándékokat venni, tizenegy óra körül értünk fel a szállodai szobánkba. Elalvás után nem sokkal arra ébredtem, hogy a szerelmem hány.

Kimentem a mosdóba, és akkor mondta, hogy ez az állapot már egy ideje tart, és nagyon gyengének érzi magát. Egy idő után az állandó hányástól és hasmenéstől annyira rosszul lett, hogy elájult.

Ekkor szóltam Andornak (a baráti társaság egyik tagja – a szerk.), hogy jöjjön, mert nagy baj van. Közben én és az alélt Tibi lementünk a tizennegyedik emeleti szobánkból a portára, hogy orvosi segítséget kérjünk.

Pillanatokkal később jött Andor is, szakszerű segítséget azonban egyáltalán nem kaptunk. Bármilyen hihetetlen, a luxusszállodában egyetlen olyan ember sem volt, aki ért az életmentéshez. Tibi a recepció előtt feküdt, Andor próbálta stabil oldalfekvésbe tenni, és a mellkasát is masszírozta. A mentő negyven perc múlva érkezett meg, és vitte be a helyi magánkórházba

- mesélte a Blikknek Dia a tragikus szombat estét.

Tibort végül egy magánkórházba vitték, a kórház orvosa azonban már csak a férfi halálhírét közölte Diával, majd hozzátette, hogy az ellátás 500 ezer forintnak megfelelő helyi pénzbe fog kerülni, mert hogy magánellátás történt. 

A nő szerint párja halálát az orvosi ellátás hiánya okozta. A halál pontos okát a boncolás állapíthatja meg, ám a család ragaszkodik ahoz, hogy Magyarországon is legyen boncolás. 

A magyar konzulátus mindenben a család segítségére van – olvasható a Blikk cikkében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Minden halál sajnálatos és részvétem a családnak.

De,
Ez a történet nagyon-nagyon sántít.
advocat
Ezért jó a külföld. Legalább észreveszik, hogy az ellátás (mentő) ott sem különb.
wagabund
@advocat: sőt...Szingapúrban nincs is mentőszolgálat...ha valaki rosszul lesz, egy autós beviszi a legközelebbi kórházba..náluk ez a szokás..és működik. (persze Szingapúr egy más világ, kilógnak a sorból)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.