Az amerikai katonák rendszeresen használják a kocogós alkalmazásokat, és ez gyakorlatilag teljesen pontos térképet rajzol a katonai bázisokról. 

A GPS technológiában utazó Strava nevű cég nemrég megalkotott egy interaktív térképet, amiben a saját és a partnereik, például a Fitbit fitnessalkalmazásából származó adatokat rendszerezték, és azt mutatja meg, hogy mik azok a területek, ahol a felhasználók a legaktívabbak voltak az elmúlt pár évben.

Az amúgy rendkívül látványos Global Heat Map azért érdekes, mert nem csak az látszik rajta, hol használják ezeket az eszközöket az emberek a legtöbbet, hanem az is, hogy hol egyáltalán nem.

Észak-Korea például tök sötét, vagy a Szahara, ahogy mondjuk a Közel-Kelet háborús területei is. Látszanak viszont az amerikai bázisok, ahol a katonák is előszeretettel kocognak, a futásaik útvonala viszont szinte térképet rajzol az egész támaszpontról, amit a Global Heat Mapen bárki megnézhet. A hadsereg egyelőre gondolkodik rajta, hogy mit lépjen, mert ez őket is meglepte egy kicsit, ezek azért olyan fontos információk, amiket nem feltétlenül akarnak megosztani magukról. Lehet, hogy gyorsan be is tiltják a fitness alkalmazások használatát.

Forrás: Nuus.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.