Csaknem megduplázódott a berlini közösségi közlekedési vállalat (BVG) járművein történt szexuális bűncselekmények száma tavaly az egy évvel korábbihoz képest – jelentette hétfőn a BZ című helyi lap.

A német fővárosban közlekedő autóbuszokon, villamosokon és metrókon 2017-ben 295 bejelentett szexuális bűncselekmény történt, míg egy évvel korábban 156 esetet jegyeztek fel.

Durván nőtt a szexuális bűncselekmények száma a berlini tömegközlekedési eszközökön tavaly

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

A lap szerint a növekedés egyik lehetséges magyarázata a jogi szabályozás változása, ugyanis 2016 novemberétől szigorítást vezettek be, amelynek részeként a nemiséggel kapcsolatos szóbeli támadásokat is a szexuális bűncselekmények közé sorolták.

Az esetek száma az idén is magas, egyedül az év első két hetében 11 szexuális bűncselekmény történt a BVG járatain, a Deutsche Bahn (BD) vasúttársasághoz tartozó városi gyorsvasút (S-Bahn) járatain és a DB Berlin területén közlekedő vonatain pedig öt nő esett szexuális bűncselekmény áldozatává. 

(BZ, MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezek szerint csupa olyan művelt migráncs keveredett Berlinbe, aki már olyan szinten vágja a németet, hogy szóbeli inzultust is tud produkálni.
Mert egyébiránt, honnan tudná az inzultált hölgy, hogy őt éppen inzultálják? Gondolom, az inzultus közben nem tartanak neki nyelvtanfolyamokat az éppen őt vegzáló migráncs nyelvén.
Vagy már a tapizás is a ""szóbeli inzultus"" kategóriájába sorolandó? Akkor én a mamát sokkal többször inzultáltam az együttélésünk alatt ilyenformán ""tettleg"" is, mint azt gondoltuk volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Shikari: A kölni eset 2 éve volt. Most még a pártpropaganda oldala is 3 esetről tudott csak beszámolni. De mint írtam, ha igazolni tudod, hogy nem a törvények szigorítása miatt emelkedett a zaklatások száma, hanem külföldiek követték el akkor igazold és én elhiszem.
teuton
@Shikari: Az analfabeta röffentett egyet, csakhogy migrancsozhasson... Na akkor leforditom neked, ami a hirben all: Növekedett a szam, mert mostmar a szobeli zaklatas is beleszamit! Szerinted a pesti jarmüveken hanyszor kuvaanyaznak naponta??? Mert Berlinben a statisztika szerint 0.8x! A lakossag 3,5millo. Ennyi egy 6os villamoson 10percenkent fordul elö!!! Na ehhez röffents valami adatot!
human
@Shikari: Ha elhallgatnak valamit ki fog derülni és nagy balhé lesz belőle. A kölni eset kapcsán már megégették magukat. Nem hinném, hogy még egyszer bevállalnának ekkora hitelvesztést.
human
@Shikari: Már rég kérdezni akartam. Mit jelent a libsi? Ezt gyakran használjátok.
quadrocopter
@Shikari: Látod mekkora ökör vagy? Hogy a f*szba lehetne elhallgatni egy nagyvárosban történt balhét?
Legfeljebb a polizei nem adta ki az infót időben, vélhetően oka volt rá!
Te, együgyűség gyöngye.
sokanvagyunk
"...nemiséggel kapcsolatos szóbeli támadásokat is a szexuális bűncselekmények közé sorolták" - Ajaj! - itt meg "sokan..." írják is! főleg a celebek napi önmutogatásuk során. Nem beszélve a szexuális töltető ajánlgatásokat a hsz-elők egymás közti szóváltásukban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.