Tisztességes eljárást kért Orbán Viktor kormányfő az Ausztriában dolgozó magyaroknak az osztrák családtámogatási rendszerrel kapcsolatban Sebastian Kurz osztrák kancellártól.

A két kormányfő közös keddi, bécsi sajtótájékoztatóján a magyar miniszterelnök kijelentette: azt kérte, hogy a magyaroknak, akik itt dolgoznak, tisztességes eljárásban legyen részük, ha befizették a szociális hozzájárulást, kapják meg, ami megilleti őket.

Orbán tisztességes eljárást kér az ausztriai magyaroknak

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha valaki Magyarországon befizeti, amit be kell fizetnie adóként és szociális hozzájárulásként, akkor mindent megkap, amit a magyarok megkapnak. Magyarországon fair eljárás van, ezt szeretnénk itt is: ha a magyarok befizetik, amit be kell fizetni, kapják meg azt, ami az osztrákoknak is jár – jelentette ki. Hozzátette, hogy harcolni fognak ezért.

A kormányfő kifejtette: az Európai Bizottság feladata a szerződések védelme, és ha az uniós testület olyat tapasztal, ami ellentétes az uniós alapszerződéssel, hivatalból fel kell lépnie. Brüsszel teszi a dolgát, uniós szinten lesz döntés az ügyben, és ezt "mi tudomásul vesszük" – közölte.

Orbán Viktor kiemelte a két ország közötti autópálya-összeköttetések jelentőségét, és a sikeres gazdasági együttműködést, és mint mondta, Ausztria az egyik legfontosabb befektető Magyarországon, a szoros gazdasági kapcsolatokból mindkét fél profitál.

Egy arra vonatkozó kérdésre, hogy programja későbbi részeként találkozik Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) alkancellárral, a kormányfő emlékeztetett: az FPÖ meghatározó szerepet kapott az osztrák kormányban. Természetes, hogy találkozik minden fontos osztrák politikai vezetővel, ráadásul a párt a biztonsággal kapcsolatos tárcákat kapott, így a biztonságról is tárgyalnak majd – mondta.

Kérdésre közölte: "tapasztalat, hogy ha a liberálisok nincsenek benne a kormányban", akkor azt mondják, hogy vége a demokráciának. "Nem fogadjuk el, hogy bármelyik ideológiai irányzat saját magát a demokráciával azonosítsa", és "a jelző nélküli demokrácia az igazi demokrácia" – hangoztatta.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ezek szerint, fölöslegesen vetette meg velünk a két vonatjegyét.
kukac50
Tisztességes eljárást kérek Farkas Flóriánnak de azonnal! Orbán is egy bűnöző!
1magyar
Egyébként Orbánnak nem feladata megvédeni az oda kiment magyarokat. Minek mentek ki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.