A vajdasági Prosperitati Alapítvány kezeli azt a 65 milliárd forintnyi támogatást, amit a magyar kormány a szerbiai magyar közösség támogatása címén tol az ottani gazdaságba. Nem tűnik alaptalannak a feltételezés, hogy a pénzadománnyal a kormány támogatást, konkrétan vajdasági magyar szavazatokat is vásárol. A projektben a Vajdasági Magyar Szövetség a kormány partnere: a Prosperitati egyértelműen a VMSZ befolyása alatt áll. A hipotézist igazolni látszik az a tény, hogy egy korábban kiszivárgott, a VMSZ által összeállított, a támogatandó pályázókról szóló lista nagyban egyezik a ténylegesen támogatottak listájával. A Prosperitati viszont megtagadta, hogy betekinthessünk a pályázati dokumentumokba, így a legfontosabb számszerű adatok nélkül kell értékelnünk a program politikai indokait és lehetséges következményeit. Egy biztos: az anyaországból érkező támogatás (mellék)hatásai komoly átrendeződést indíthatnak el a vajdasági gazdaságban, elsősorban az agráriumban.

Forrás: atlatszo.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
A lehető legaljasabb gyakorlat, amit a határon túli identitás égisze alatt a jelenlegi regnáló párt a magyar adófizetők pénzének felhasználásával saját támogatóit vásárolja... IS !
quadrocopter
Szavazatvásárlás, magyar adófizetői milliárdokért!

Kórházak? Még vannak...
relatív
A lehető legaljasabb gyakorlat, amit a határon túli identitás égisze alatt a jelenlegi regnáló párt a magyar adófizetők pénzének felhasználásával saját támogatóit vásárolja... IS !
nevemnick
Mocskos, undorító bagázs. Fidesz: nem lesz szavazati joga a külföldi magyaroknak?
Az egyik fél azért, mert a belőlünk kisajtolt adóból jótékonykodik a maga hatalomban maradásáért, a másik fél meg azért, mert rászavaznak a neoliberalistákra és belepofáznak az életünkbe.
Fidesz 2011: nem lesz szavazati joga a külföldi magyaroknak.!
Nemzetárulók!
Nessy
Tessen mondani ez nem a választás befolyásolása? Soros nem szabja meg kire kell szavazni, kormányunk viszont elvárja, még levelet is küldött, hogy szavazzanak a fideszre olyanok, nem vállalják az ódiumát a tettüknek! A "magyarságukat" most ne firtassuk!
moareka
A rohadt életbe, mennyit tolunk még a határon túlra?...miközben a se...ünk csupasz a nagy gatya nélküli tolásban...Elég! ...nem gondolják a tömött zsebű nagyurak???
peterkelemen
65 milliárd vagyis 65 milliárd lopott pénzt pumpálnak a vajdasági gerinctelen Orbán talpnyalóknak. Aljas gazemberek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.