A lapnak Orbán nem volt hajlandó nyilatkozni, de Soros György például igen. Hosszú és kimerítő portrét közölt Orbán Viktorról a Financial Times Magazine "Orbán Viktor felemelkedése: liberális bajnokból populista képromboló" címmel, amelyben arra keresik a választ, hogy a Magyarországot félautoriter rendszerré változtató politikus hogyan lett egykori demokratikus aktivistából az, aki. A cikkben felidézik Orbán 1989-es beszédét a Nagy Imre-újratemetésen, és hogy ezzel szemben 28 évvel később a kormányfő Erdélyben múlt nyáron már Európa dekrisztianizálásáról, iszlamizálásáról beszélt, globális elitről, amit a brüsszeli bürokraták támogatnak, akik el akarják árasztani Magyarországot muszlim bevándorlókkal. Orbán útja a demokrácia fiatal bajnokából az általa "illiberális demokráciának" nevezett rendszer megteremtőjévé az európai politika egyik legfigyelemreméltóbb átváltozása. Ez egyben annak is a története, hogy a kontinens keleti felén a demokráciába való történelmi átmenet...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Vajon miért nem mert nyilatkozni a F.T.-nak a Duce? Ennyire nem biztos magában?
peterkelemen
Orbán volt már kommunista, majd liberális mára meg már neofasisztává vedlett. A pöcegödörben van a helye annak is a legalján.
Rockxy
"kimerítő portrét "
Padlón vagyok! :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.