A városi légszennyezettséget úgy csökkentenék a kínaiak, hogy a távfűtést atomerőművekkel oldanák meg. 

A városok légszennyezésének csökkentése érdekében a távfűtési igények kielégítésére alkalmas atomerőművek létesítéséről indított megvalósíthatósági tanulmányt kínai nemzeti energia felügyelet – írja a kínai People's Daily Online hírportál a ThePaper.cn kínai nyelvű portál beszámolóját idézve.

Atomerőművekkel oldanák meg a légszennyezést a kínaiak

Fotó: pixabay.com CCO

A médiaértesülés szerint a kínai National Energy Administration szükséghelyzeti akcióterv kidolgozásával, atomerőmű létesítéséhez megfelelő telephely kiválasztásával és a helyi lakosság körében közvélemény-kutatás elvégzésével bízta meg a Tsinghua egyetemet és a China General Nuclear Group (CGNG) vállalatot.

A CGNG vezérigazgató-helyettese a ThePaper.cn portált arról tájékoztatta, hogy a Tsinghua egyetem által kifejlesztett alacsony hőmérsékletű nukleáris fűtőreaktor-technológia nagy hatásfokkal és biztonságosan alkalmazható ipari célú gőztermelésre. Elmondta: amennyiben a projekt kielégíti a vele szemben támasztott követelményeket, megkezdhetik a nukleáris fűtőreaktorok tömeges gyártását.

Kína az ország súlyos légszennyezésének csökkentésében és a szénfelhasználás visszaszorításában nagy szerepet szán az atomenergiának. A program keretében az Államtanács januárban a két vezető kínai atomenergia ipari vállalat átszervezéséről hozott döntést kutatási-fejlesztési kapacitásuk fokozása céljából az atomenergia békés célú felhasználása terén.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."amennyiben a projekt kielégíti a vele szemben támasztott követelményeket, megkezdhetik a nukleáris fűtőreaktorok tömeges gyártását."...

nagyobb összegeben mernék fogadni, hogy két-három atomerőmű más féligkész állapotban van...most csak fínoman felvezetik...mire felébrednek a hős zöldek, addigra már többmillió lakást fűt...

ügyesebbek a kínaiak, mint sokan hiszik...és villámgyorsak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.