Eddig körülbelül 40 halálos fenyegetést kapott az a védőügyvéd, aki Salah Abdeslamot, a 2015-ös párizsi terrortámadás feltételezett főszervezőjét védi.

Körülbelül negyven halálos fenyegetést kapott Sven Mary, Salah Abdeslam ügyvédje, aki a gyilkossági kísérlet miatti brüsszeli büntetőperében képviseli a 2015. november 13-i párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjének tartott férfit – jelentette a belga sajtó vasárnap.

Az ügyvéd arról számolt be a Het Nieuwsblad című flamand újságnak, hogy a csütörtöki tárgyalási napot követően számos gyűlölködő levelet kapott, amelyekben őt és családtagjait, köztük gyereket is megfenyegették, amiért elvállalta Abdeslam védelmét.

Vagy 40 halálos fenyegetést kapott eddig a terrorista Abdeslam védőügyvédje

Fotó: Police Nationale

Elmondta, hogy az utóbbi években már megtanulta kezelni az ilyen üzeneteket, de a jelek szerint "egyesek most magasabb fokozatra kapcsoltak". "Visszaírtam nekik, hogy jöjjenek és mondják el szemtől szemben, de még egyikük sem válaszolt" – közölte.

Mary eddig nem tett feljelentést az ügyben, ennek lehetőségét azonban nem zárta ki.

Abdeslamnak és társának gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt kell bíróság elé állnia Belgiumban, s ha bűnösnek találják őket, akár húsz év börtönt is kaphatnak.

A rendőrség 2016 márciusában, néhány nappal a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga főváros Forest nevű kerületében egy lakásban, amely – mint később kiderült – a párizsi terrortámadások óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált. A művelet során tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a lakásban tartózkodó három férfi közül egyet agyonlőttek, a két másiknak – köztük Abdeslamnak – viszont sikerült elmenekülnie. A lövöldözésben négy rendőr megsebesült, a szökevényeket nem sokkal később elfogták.

Abdeslamnak Franciaországban is bíróság elé kell majd állnia a 2015 novemberében hét helyszínen elkövetett merényletek miatt, amelyekben 130 ember halt meg.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...ha azért senki nem fenyegette meg, hogy ha nem menti meg a védencét akkor kilövik akkor hazudik...
Pálinkás Pál
mit csodálkozol ribanc??? Valaki majd előbb-utóbb végre is hajtja...,mind megérdemli aki ezeket az állatokat bármilyen formában védi!!!
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Nem tudom,hogy ez az ügyvéd önként vállalta-e el az ügyet.Azt azonban tudnod kell,hogy ha nincs pénze ügyvédre, akkor kirendelnek mellé egyet.Akit kirendelnek annak meg kötelessége elvállalni.Ez minden országban így megy,nálunk is. Ne hogy azt hidd,hogy sok gyilkosnak és Bűnözőnek a kijelölt ügyvédje boldog,mert a nyakába sózták a vádlottat. Engem jobban dühít az,hogy még mindig nem ítélték el.Ott volt a lövöldözésnél,lőtt is a rendőrökre.Már megérdemli,hogy lecsukják,hisz hatóság elleni erőszak volt.Az,hogy mennyire sáros a tömegek halálában már rég kiderítették,hisz rengetegen vallottak ellene? Még is mire várnak? Gondolják,hogy majd be fogja vallani,hogy Ő volt? Ezek fanatikusok. Nem büntetés nekik a börtön és a halál,hanem dicsőség. Minél több ideig tartják börtönbe,annál jobban el van szállva a tudattól,hogy mennyire jó dolga lesz a paradicsomba a halála után.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Igazad van..nem is a jogi részét vitatom...Talán az ilyen dolgokat megelőzendő,a következőkben helyszínen lelőni őket,spórolni az adófizetők pénzzével!
cikicakk55
Na igen,ebben teljesen igazad van.Szívem szerint az ilyenekkel én sem bíbelődnék.Rengeteg pénzébe kerül ez minden országnak,hogy elvetemült gyilkosokat évekig etetnek,tárgyalásokat tartanak,tanúkat keresgélnek,ahelyett,hogy ott a helyszínen véletlen lelőtték volna. Hofi mondta egy kabaréban,hogy úgy kéne a rendőröknek,hogy három lövést leadni.1. lelövi 2, felkiált,hogy Állj. 3 fel kiállt,hogy állj vagy lövök. Ezt ebben a sorrendben gyorsan leadni,aztán az okosok meg döntsék el,melyik golyó hányadik volt.
Jozefina
Az ügyvéd nyilván nagyot kaszál az egész ügyön? de érthető a felháborodás ellene!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.