Még a lengyel és a cseh miniszterelnök sem vetette el, hogy a jogállamisághoz vagy a menekültek elhelyezéséhez kössék az uniós pénzek elosztását. "A lengyel miniszterelnök is egyetértett azzal, hogy az EU-forrásokat bizonyos feltételekhez kössék a 2020 után induló hétéves költségvetési ciklusban. Meg is lepődtem rajta" – mondta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a brüsszeli EU-csúcsot záró sajtótájékoztatón arról, hogyan fogadták a tagországok Angela Merkel ezzel kapcsolatos javaslatát. A német kancellár néhány napja a Bundestag előtt beszélt arról, hogy a támogatásokat például ahhoz kell kötni, hogy az egyes országok mennyi menekültet fogadnak be. A források elosztása esetében említett másik feltétel a jogállami normák tiszteletben tartása. A lengyelek ellen pedig jelenleg is eljárás folyik emiatt, Magyarország ellen pedig hasonló eljárást javasolt az Európai Parlament. A menekültkvóták be nem tartása miatt pedig mindkét országot már az Európai Bíróság elé citálta az...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Orbán ismlét tapogatja a lószerszámot...talán készül valamire...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@nyanya001: Hagyd hiányzik neki a Szása, tudod ,,báj, báj Szása, rossz voltál velem,, ))))
Pálinkás Pál
Azért röhejes hogy a koszos afrikai csőcselékhez kötnek bármit is Európában...
Pöpec
Az unió bizonyos feltételek esetén a tagországoknak + támogatás adna vagy tartana vissza. Ez közös szavazás eredményének végrehajtása. Eddig úgy tudtam, a zsarolás jogellenes cselekmény. De miért lenne jogellenes egy közös döntés végrehajtása?
Hülye szijjártó, mi a fenéért jártál egyetemre, moslékért?
Pálinkás Pál
@Pöpec: Megvilágítom elmédet...más lenne ha a fáma úgy szólna hogy plusz pénzt kap,aki pátyolgatja a heréket,de a dolog arról szól hogy aki nem annak nuku lové...ez nem zsarolás???Te biztos nem jártál még gimibe sem!!
1magyar
@Pálinkás Pál: Mert ezek nem Európa vezetői hanem ellenségei.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.