Négy ember meghalt, hat megsérült a vasárnap este történt leicesteri robbanásban. A hatóságok egyelőre balesetként kezelik az ügyet, és tovább kutatnak a romok közt, hátha találnak még túlélőket.

Vasárnap este robbanás történt az angliai Leicester városában, a Hinckley Road-on egy épület robbant föl, egyelőre nem ismert okokból. 

Négyen meghaltak a leicesteri robbanásban

Fotó: MTI/EPA/Tim Keeton

A BBC cikke szerint a robbanásban négyen meghaltak, hat embert kórházban ápolnak, többeknek közülük válságos az állapota. 

'It has completely flattened the building'

BBC journalist John Alexander describes the aftermath of what police are calling a "major incident" in Leicester.

A hatóságok egyelőre balesetként kezelik a robbanást, a Leicestershire megyei rendőrségi szóvivő arról beszélt, hogy egyelőre nincsenek terrorizmusra utaló jelek, de több hatóság közös nyomozást folytat. A helyi tűzoltóság szóvivője arról számolt be, hogy tovább kutatnak a romok közt, mert úgy vélik, lehetnek még az épületben túlélők, vagy áldozatok.

Még a tűzoltók kiérkezése előtt így nézett ki a helyszín:

Brit lapértesülések szerint az épületben egy lengyel vegyesbolt működött, amely az épülettel, valamint az épület előtt álló fedett buszváróval együtt összeomlott a robbanás következtében. Az épületben lakások is voltak.

Az épülettel szemben lakó Angel Namaala a BBC-nek elmondta, olyan volt az egész, mint egy földrengés. A robbanás után többen odasiettek a házhoz, hogy a törmelékek közül kimentsék az embereket, de a tűz egyre nagyobb lett, így végül mindenkinek el kellett hagyni az épület környékét. 

A robbanás környékét a rendőrök hétfő reggel még lezárva tartották, a közlekedőknek azt javasolták, másfelé kerüljenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.