A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága segítséget nyújt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházának helyreállításához – áll Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár és Grezsa István kormánybiztos keddi közös közleményében.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága döbbenten áll a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség központi irodáját kedd hajnalban ért támadás előtt és a leghatározottabban elítéli azt

- fogalmaznak.

Mint írják:

Magyarország kormánya minden támogatást megad és minden szükséges forrást haladéktalanul biztosít a károk mielőbbi helyrehozása és annak érdekében, hogy a kárpátaljai magyarság érdekeinek képviseletét ellátó KMKSZ a lehető legrövidebb időn belül folytathassa munkáját.

Súlyos aggodalomra ad okot, hogy a mostani egy hónapon belül immár a második támadás a KMKSZ ungvári székháza és ezzel együtt a kárpátaljai magyarság ellen.

Megdöbbentőnek és rendkívül aggasztónak tartjuk, hogy a jelenlegi rendkívül nehéz ukrajnai helyzetben és a kisebbségi jogokat súlyosan korlátozó lépések elfogadása után bizonyos erők ilyen módon nehezítik tovább a kárpátaljai magyar közösség helyzetét

- áll a közleményben.

Elvárjuk, hogy az ukrán hatóságok rövid időn belül megtalálják az elkövetőket és mindent megtegyenek annak érdekében, hogy a kárpátaljai magyar közösség biztonságát garantálják – fogalmaznak.

"Megdöbbentő és aggasztó" – a Miniszterelnökség segítséget nyújt a felgyújtott KMKSZ-székház helyreállításához

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodája, amelyet ismeretlenek felgyújtottak Ungvár belvárosában 2018. február 27-én hajnalban. Az elkövetők betörték a székház egyik ablakát, és robbanószerkezetet vagy gyújtópalackot dobtak az épületbe. MTI Fotó: Nemes János

Mint azt korábban megírtuk:

ismeretlenek kedd hajnalban felgyújtották a KMKSZ központi irodáját Ungvár belvárosában, az épület jelentős részben kiégett.

Az elkövetők közép-európai idő szerint éjjel két óra tájban betörték a KMKSZ-székház járdára néző egyik ablakát, és robbanószerkezetet vagy gyújtópalackot dobtak az épület belsejébe.

Az épület földszinti része jelentős részben kiégett, az emeleti helyiségekben nem keletkezett kár.

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Itthon nem lenne pár család, akiknek mindenük elégett, és akiknek valóban kellene segítség? Szavazatokért, hatalomért mindent, a mi pénzünkön? Kezd tényleg túl sok lenni ez a határon túli vircsaft.. És a tisztelt levelezőtagozatosok dettó. Bár lehet, hogy van köztük tényleg tisztességes is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Már vártam ezt a közleményt!
Ne felejtsenek még WC papírt is venni nekik a mi pénzünkön, mert naponta pofáznak, de ha rájuk szólnak, rögtön összeszarják magukat!!!
Nessy
Itthon nem lenne pár család, akiknek mindenük elégett, és akiknek valóban kellene segítség? Szavazatokért, hatalomért mindent, a mi pénzünkön? Kezd tényleg túl sok lenni ez a határon túli vircsaft.. És a tisztelt levelezőtagozatosok dettó. Bár lehet, hogy van köztük tényleg tisztességes is.
Eladott Ország
Tudom, hogy csak rémeket látok. Az ilyen KMKSZ félék (és szabad általánosítani a többi határon túli szervezetre is, szóval a lényeg, hogy a fidesz ügynökei) célja, hogy így vagy úgy, ige hirdetéssel, meggyőzéssel, megvásárlással, fenyegetéssel, akárhogyan rávegyen minél több kárpátaljai (határon túli) magyar állampolgárt a regisztrálásra. Attól kezdve majdhogynem ellenőrizhetetlen a szavazás.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2018/02/25/keritesen-hatarokon-ativelo-penzszoras/
Kerítésen, határokon átívelő pénzszórás. Ha jól megnézzük, akkor egyértelműen kiderül, hogy külföldről támogatott szervezetekről van ugyanis szó. Csakhogy ez esetben mi vagyunk a külföld! Azt ugyan nem tudjuk, hogy az érintett országok miért nem vesznek példát Magyarországról és hagyják, hogy egy Soros-ösztöndíjas által vezetett ország támogassa ezeket a szervezeteket. De talán okosan is teszik és örülnek, hogy kevesebbet kell áldozni a saját költségvetésükből ezekre a szervezetekre. És nem féltik az országuk függetlenségét és szuverenitását ezektől az átláthatatlanul működő civil szervezetektől. A 27.437.860.000 magyar forint, ugye már több mint a duplája a Tiborcznemzetivő-féle bűnszervezet (Olaf mondta, nem én!) miatti uniónak visszafizetendő 13.000.000.000 forintnak. De persze ez még mindig csak aprópénz, pedig biztosan ismerjük a mondást: sok kicsi sokra megy!
A támogatások, határon túli régiókra lebontva:
Erdély-Partium összesen 15 393 300 000
Vajdaság összesen 2 240 000 000
Horvátország összesen 170 000 000
Muravidék összesen 730 000 000
Diaszpóra összesen 2 680 790 000
Kárpátalja összesen 2 627 000 000
Felvidék összesen 3 596 770 000
Mindösszesen 27 437 860 000
Magyarországon több millió ember nélkülözik és lassan már a középosztály is csak egyik napról a másikra él, nulla tartalékkal. És lehetne még sorolni… meg sorosozni, ha már a vízcsapból is ez folyik – jut is eszembe, megyek elzárom a vízcsapot.
Nessy
Remélem, március 15.-én, Orbán beszédére a Békemenetesek a határon túlról is elhozzák a híveket grátisz! Elvégre nekik ez "jár"!
lampa laz
Nincs probléma, csak az ablakok sérültek, aggodalomra semmi ok, a deszka megoldja ha túl huzatos.

Itthon is szarok az ablakok az iskolákban, így aztán ennek a megoldását -sok más mellett- a kedves szülőkre bízzák, ha nem akarják, h a gyerekeik megfagyjanak. Vittek hősugárzót. Azért remélem a villanyszámlát nem fizettetik majd ki velük.
Te zsóti, az itthoni problémákra valahogy nem vagytok ilyen érzékenyek, h rohadnál meg a diaszpóra kereső kató nénivel együtt. A határontúli pénzszórásaitokkal meg már tele van az emberek hócipője. Legjobb lesz, ha kezdesz megbarátkozni a medvékkel, nehogy migráncsnak nézzenek majd, ha haza cuccolsz közéjük. Április 8 után már nem leszel itt szíves vendég...
Jozefina
@Eladott Ország: és akkor még hol vannak a havi több százezer forintos nyugdíjak, amiket mi fizetünk határon túli "testvéreinknek", akik soha nem dolgoztak Magyarországon!
kereső
"Kint -8 fok van, de a Fidesz-KDNP képviselői úgy gondolták, nem kell az egyedül élő nyugdíjasoknak és a kisgyerekeseknek segítség a fűtésben, ezért minden indok nélkül leszavazták a javaslatomat, hogy azonnal biztosítsunk 5 milliárd forintot tűzifára, hogy senki ne fagyjon meg otthonában!"
Szabó Timea PM.országgyűlési képviselő
F_Viktor
@lampa laz: Majd kiküldik azokat a kopasz kubatov-legényeket deszkákkal, kalapáccsal, akik hajnalban már megismerték a járást.
nyanya001
Kedvem lenne elküldeni a Miniszterelnökséget a qrva anyjába ( hopsz )
itthon hány családnak égett le a háza?
Nagyon soknak az emberek adakoztak ti rohadt g*cik mert ti meg se mozdultatok !
Hűljön rátok a bőr minél előbb !
CsipkeRózsa
Nem ártana, ha az újgazdagok néha a saját vagyonukból adakoznának a határon túliak részére. Persze, az is a mi pénzünkből menne, hiszen mi csináltuk itthon az újgazdagokat is.
nyanya001
@CsipkeRózsa: Ezek, ? A döglött tyúkból egy fingot előbb kinyomsz, mint ezek adakozzanak.
Pálinkás Pál
Most erre mit mondjak...? Ki a t@kömet érdekel hogy a lengyel gyújtogat Ukrajnában...Büdös paraszt fideszesek,ti gerjesztitek a feszültséget..mit gondoltok,minden állam benyelí hogy uszítotok a területén??Várható a dolog...előbb -utóbb a románok is megunják a posványosi ámokfutásotokat...
csipetke
Miért is ez a segítségnyújtás?Nálunk valamelyik iskolában a gyerekek fagyoskodnak,a szülők visznek otthonról fűtőtestet,és sorolhatnánk az itthoni bajokat napestig.Mi kapunk valamelyik szomszéd-országtól segítséget?...és még ezt is a szavazatokért?Vagy csak simán a nyalás íze végett?
namihami
Nem értem a felháborodásotokat. Mégis, kinek nyújtson anyagi támogatást, ha nem a határontúliaknak.
-Először is, határonbelül már nincsenek éhezők, fázók, nyomorgók.
-Senkinek nem égett le a háza/lakása, nem kapcsolták ki a Villanyt/gázt.
-Nincsenek az aluljárókban és hasonló helyen rongyokban, rongyokon alvók.
Akkor már tényleg csak a kintiekre kell ennek a kis-Kánaánnak költenie a fölösleges forintokat. Vagy talán vitázik/vitázhat ezügyben bárki?
nyanya001
@csipetke: De van fűtött gyep a csuti gggggggggggggggggg*ci stadionjában ja meg Dunaújvárosban is.
Mert nekik a legfőbb érték az ember.
kereső
"Orbán Viktor: szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte. 2018. február 18. 18:36. Nekünk Magyarország az első – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elmondott 20. évértékelőjében, amelyet Budapesten, a Várkert Bazárban tartott a Magyar Polgári ..."
sgyuri2003
Gondolom az összes támogatási összeg bizonylata is a lángok martaléka lett. SAJNOS.
nevemnick
Az aggasztó helyzetet valaki előidézte... esetleg túltolta a biciklit?
Erre nem gondoltatok?
Lenne is egy tippem: pl. a zseléshajú izé.
papa.49
@sgyuri2003: Lehet pont ezért gyulladt is ki ???
evacica
@kereső: Persze, amit ellehet lopni belőle! Nem tudom, ha felelősségre vonások ideje eljön akkor is ilyen szenvedélyesen fogja szeretni?! Úgy turkál Orbán az állam kaszába mintha a sajátja lenne! Talán a kórházainkra is költhetné azt a pénzt amit mos megint a határon túliaknak ad! Tényleg megdöbbentő! Miért nem a saját pénzéből adakozik?
kereső
@evacica: Miből?Abból az 1 millió Ft megtakaritásból,amit bevallott?
Még az "átlag" magyarnak is több van Matolcsy szerint- az ugyanis 10 millió.
A mi miniszterelnökünk,egy puritán,takarékos ember.Soha ne legyen többje,mint a közmunkásnak,ha már olyan puritán "kisember".
evacica
@kereső: Sajnos Orbán akkor is hazudik, ha kérdez, és hülyének nézi a népet!
nezelodo
Hej dakoták, ha itthon egy kórház, vagy iskola szerencsétlenül jár, miért nem tudtok ilyen villámgyorsan intézkedni? Lehet, hogy ha így kormányoztatok volna eddig, a lázárhelyi bukta is elmaradt volna!?
tudode
Nem történt semmi!
.
Csak annyi, hogy az "1 sz. Soros-bérenc", v mi, na nem a SAJÁT OKOS FEJÉVEL megszerzett vagyonából, a KÖZVAGYONBÓL teszi Orbán-bérenccé közvetetten az ungvári magyarokat!
Borsodi
@evacica: Mert még mindig van sok hülye,akit orruknál fogva lehet vezetni.
Elvetemült társaság az anyukat eladnák a hatalom megtartásáért.Sajópüspökibe tíz éve belecsapott a villám a templomba azóta ott áll félig leégve.Nem bírják fel újítani a falunak.Nem Magyarországhoz tartozik?
quadrocopter
Anyátok temetésre félrerakott pénzét osztogassátok el, tetvek!
Szavazatvásárlás!
Desischado
A szavazatokért mindent! Közben én meg ülök a fűtetlen szobában, mert már alig van tüzelőm, pedig iszonyúan takarékoskodom, de a beteg rokonomra fűtenem kell! Persze csak épp hogy, mivel nem tudtam elegendő tüzelőt venni, még jó, hogy eddig enyhe volt a tél, kibírtam hogy alig fűtöttem magamra, de most rohadtul nincs melegem. Hogy rohadnának meg, egytől egyig! Itthon kellene a segítség a rászorulóknak!
terlasz
Könnyű a pénzünkből jópofizni, szavazatot vásárolni. Kormányunk kekeckedett az ukrán törvényhozással és ez lett az eredménye. Az anyaországgal szép lassan, de lehet, hogy gyorsan meggyűlöltetik a szomszédországok magyarságát. Orbán alatt mi is gyűlölt ország lettünk Európában és még azon is túl.
evacica
@Borsodi: Sajnos ez az orbáni vezetés! Kérdés csak az, hogy meddig akarjuk ezt tűrni? Április 8 mindenki menjen el szavazni, és hallgasson az eszére és ne szavazzon a fideszre!
evacica
@terlasz: Európában nem az országot gyűlölik, ha nem az Orbán kormányt! Rajtunk csak csodálkoznak, hogy ezt eltűrjük és nem zavartuk még el őket! Április 8 el kell menni szavazni, hogy eltűnjenek a politikai sülyésztőbe ahová valók!
terlasz
@evacica: Igaz, de a hivatalos állásponton kívül létezik még a tájékozatlanabb néprétegek véleménye is, akik nem tudnak ennyire disztingválni.
kokopelli
...igazi csávó szokás,a más zsebéből adakozni! Lehet,hogy mégis a Csekonics
báró kopott változatát játsza el a a "keményen dolgozó magyar emberek" pénzé-
ből! 25 év nehéz vasban,oszt annyi!
Equus
akkor most hogy is van az idegen országban működő civill szervezetek támogatásával? Norvágoknak, Sorosnak nem, de a felcsúti gecinek szabad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.