Ismeretlen fegyveresek megtámadták pénteken Burkina Faso katonai főparancsnokságát és a francia nagykövetséget. A harcokban megöltek hét embert és megsebesítettek mintegy ötvenet.

A támadásokat robbantással kezdték Burkina Faso fővárosának központjában délelőtt a hadsereg főparancsnokságának épületénél, utána ostromolták meg Franciaország nagykövetségét is. A támadók

hátizsákos, arcukat elfedő fegyveresek voltak.

A francia nagykövetség a Facebookon tudatta, hogy ostrom alatt áll, akárcsak a helyi Francia Intézet, és azt tanácsolta, hogy mindenki rejtőzzön el. Pár órával később Párizsban a francia külügyminisztérium közölte, hogy a veszély elhárult mind a követségen, mind az intézetben.

A Burkina Fasói kormány szóvivője a közszolgálati tévében péntek délután bejelentette, hogy a támadók a főparancsnokságnál öt embert öltek meg, a francia nagykövetségnél pedig két csendőrt.

A támadók közül négyen vesztették életüket eddig a harcokban. Jelenleg a megtámadott épületek környékén katonák és a biztonsági erők emberei további támadók után kutatnak. Hogy hány terrorista vett részt az akciókban, egyelőre nem tudni.

Burkina Fasóban – más nyugat-afrikai országokhoz hasonlóan – dzsihadista terrorcsoportok már több akciót hajtottak végre, legutóbb tavaly augusztusban 18 emberrel végeztek az ország fővárosában, Ougadoudouban.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
nehé dolog az újságírás... főként, ha francia nyelvterületről van szó: Ouagadougou. Ez a főváros neve! Firkász hölgyek... nem lenne baj, ha vki előtte átnéznié a nyilvánosságnak szánt anyagot, főként egy M.kir. Távirati Iroda által jegyzettet...
quadrocopter
Soros, vagy ENSZ! De Gyurcsány is szóba jöhet...
vladimir putin
@quadrocopter: szerintem a Soros lesz. A Szíjjártó Petya épp arra járt, aztán rögtön látta is, amint a tenyerét dörzsölgeti az egyik pálmafa tövében!
ittott
@vladimir putin: A NAGY ÚJÁVAL A GYŰRŰS, ÉS A KÖZÉPSŐ ÚJÁT. CSAK HOGY PONTOSAK LEGYÜNK.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.