Egy tokiói általános iskolának biztonsági őröket kellett felfogadnia, miután egyes tanulókat zaklattak amiatt, mert az Armani olasz divatcég egyenruháját viseljék.

Diákokat vertek Tokióban luxusöltönyük miatt

Fotó: Kyodo News

A Ginza bevásárlónegyedben lévő Taimei általános iskola ezen a héten rendelte el biztonsági őrök járőrözését az intézmény körzetében, mivel

Felbőszült idegenek legalább három diákjukat megtámadták, ruháikat megrángatták, vagy azt kérdezték tőlük, hogy az intézménybe járnak-e.

Az iskolát heves bírálatok érték, amikor kiderült, hogy tanulóinak a híres olasz Giorgio Armani divatháztól kell megrendelniük egyenruháikat 80 ezer jenért (185 ezer forintért). Az új formaruha, amelyhez kalap és táska is jár, háromszor annyiba kerül, mint a korábbi, és bevezetése felháborított több szülőt, akik panaszt tettek. Az Armani-egyenruha még a parlamentben is vitatéma lett.

A választásban talán közrejátszott, hogy az Armani divatcég tokiói székhelye a Ginza bevásárlóközpontban, alig 200 méterre fekszik az iskolától. Az 1878-ban alapított iskola igazgatója novemberben a szülőknek küldött levelében úgy fogalmazott: a Taimei iskola a környék egyik fontos intézménye, az Armani-egyenruhával pedig az odatartozást akarják hangsúlyozni.

(Index.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.