A Szkripal-ügyről és kereskedelmi kérdésekről egyeztetett Donald Trump amerikai elnök Emmanuel Macron francia államfővel és Angela Merkel német kancellárral kedden.

A telefonos egyeztetést az amerikai elnök kezdeményezte, s a Fehér Ház közlése szerint a kínai kereskedelmi gyakorlat, az orosz diplomaták kiutasítása és Szíria volt napirenden.

Donald Trump telefonon egyeztetett a francia államfővel és a német kancellárral a Szkripal-ügyben

Fotó: Pixabay

Donald Trump a közeli jövőben Washingtonba látogató Emmanuel Macronnal az Egyesült Államok és az Európai Unió Kínával folytatott kereskedelmén kívül az orosz diplomaták kiutasítását és a szíriai helyzetet is megvitatta. Mindkét politikus támogatásáról biztosította "a Nyugat erőteljes válaszát" Oroszország feltételezett vegyifegyver-támadására, amelynek áldozata egy Dél-Angliában élő orosz volt kettős ügynök és a lánya volt. A szíriai helyzetről szólva Donald Trump sürgette az összefogás erősítését Törökországgal.

A Fehér Ház szerint az amerikai elnök a német kancellárral csak a kínai kereskedelmi gyakorlat elleni "közös fellépésről" cserélt eszmét.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Europa " Szellemi Vezetőjével " már megint nem egyeztetett senki.Megint leszarták.
fekete
Kettos ugynok? Miert nem dolgozott mint normalis ember? Ha nem az Orosz akor
az Angolok teszik ell.Hisz ke'm volt! A no" fatyara'sz osze telefonalta az egesz vilagott,DE bizonyitek semi sincs.Kina es Orosz mind a ketto vissza va'g Hollywoodnak is,Majd lesz utana
America last,nem first. Good luck Russia & China.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.