Átlátszó hátizsákok viselésére köteleznék a diákokat a parklandi iskolában, ahol februárban a 19 éves Nikolaus Cruz tizenhét embert agyonlőtt és többeket megsebesített.

A biztonságra hivatkozó "óvintézkedést" a tavaszi szünet után, a jövő hét elejétől vezetnék be a floridai intézményben, ahol az átlátszó műanyag hátizsákokat az iskola már ki is osztotta a diákoknak. A tanulók egy része azonban máris felemelte szavát a tervezett intézkedés ellen.

Átlátszó hátizsákok viselésére köteleznék a diákokat a parklandi iskolában

Fotó: Pixabay

Az orlandói Sun-Sentinel című lap tudósítása szerint a diákok megosztottak a biztonsági intézkedés megítélésében. A lap idézi például az egyik diáklányt , aki úgy vélte, hogy az átlátszó hátizsák "megéri" a biztonságos életért cserében.

A Sun-Sentinel ugyanakkor beszámol arról is, hogy sok diák a műanyag táskára már ráírta a véleményét: nem ez segít az iskolákban elharapódzó fegyveres erőszak visszafogásában, hanem a megfelelő törvények. "Ez nevetséges, sőt, még sértő is" – írta az egyik tanuló.

Jaclyn Corin, aki az egyik főszervezője volt az április nagyszabású tiltakozó felvonulásnak, Twitter-bejegyzésében azt írta: szégyen, hogy az iskola erre költ, és nem a hiányzó felszerelések előteremtésére, majd hozzátette, hogy megpróbálja "a legtöbbet kihozni a helyzetből és jól kidíszíti majd" a műanyag táskáját.

Egy másik diáklány ironikusan úgy fogalmazott, hogy a műanyag hátizsák legalább annyira átlátszó, mint a Nemzeti Fegyverszövetség (NRA) politikája.

A feliratokat a fiatalok nagy papírlapokra írják, és jól látható helyre beteszik a műanyag táskába.

Ty Thompson, az iskola igazgatója Twitter-bejegyzésben reagált a hallgatók megjegyzéseire. Közölte, hogy az intézkedést bevezetik, de még gondolkodnak azon, hogyan és mit lehetne módosítani rajta.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
helyes a tiltakozás..csakazértse...hova vezet, ha valami igazgató elrendelhet ilyent...na neeee...

a diáknak is vannak jogai...akár lelőni a többit...
human
És már megint azok jogait csorbítják akik jogkövetők és nem fegyverbuzik.
Ez pont olyan, mint hogy minket, tisztességes embereket szivatnak a sim kártyák regisztrációjával a helyett, hogy utána járnának hogy nem tűnt fel a titkosszolgálatoknak és a TEK-nek 200 ezer eladott sim kártya, amit terroristák is felhasználtak később.
KisGenyo2
És akkor jöjjön az átlátszó ruházat is! :P
KisGenyo2
@human: "hogy nem tűnt fel a titkosszolgálatoknak és a TEK-nek 200 ezer eladott sim kártya, amit terroristák is felhasználtak később"
Szerintem elsősorban azért, mert nem tőlük vették ezeket. Az se tűnt volna fel nekik, ha 3000-el több szuzuki fogyott volna a szokásosnál, vagy 100 tonnával több savanyúkáposzta... ;-)
wagabund
@human: ezt a sim kártyát nagyon jól látod... a migránsozás csak ürügy volt a pontos nyílvántartásba vételünkhöz..nem véletlenül nem regisztrált még több százezer kártya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.