500 pontot omlott az amerikai tőzsde a kínai vámok hatására. Kína a Donald Trump által bevezetett büntetővámokra válaszolt. 

Brutális hatással volt az amerikai tőzsdére az újabb kínai vámok bevezetése

Fotó: Pixabay

Az utóbbi napok korlátozott mozgásával nagyon közel került az euró/dollár árfolyam az egyéves emelkedő trendvonalról és a ma délelőtti kínai bejelentések hatására (válaszlépések a vámháborúban) el is pattant erről, azaz ütöttek egyet a dolláron.

Kína nemrég mintegy 50 milliárd dollár értékben tette közzé azoknak az amerikai termékeknek a listáját, amelyekre megemelt, 25 százalékos importvámot vetne ki, ha az Egyesült Államok megemeli egyes kínai termékek importvámját.

A kínai kormány adó- és vámügyi bizottsága (Customs Tariff Commission of the State Council) 14 termékkategóriába eső 106 terméknél döntött a megemelt vámok kivetéséről mintegy 50 milliárd dollár értékben. 

Azokra a hírekre, hogy Kína kemény válaszlépéseket tesz az amerikai büntetővámokra, a devizapiac is megérezte: a dollár azonnal gyengülni kezdett a főbb devizákkal szemben, a dollárindex 90,20-ról 89,95-ig süllyedt. Az euró/dollár árfolyam pedig éppen arról az egyéves trendvonalról pattant el (1,2260-ról 1,2310-ig), amelynek fontosságára már reggel felhívtuk a figyelmet. A dollár újbóli esése a dollár/forintra is hatott 254,5-ről 253,6-ig süllyedtek a jegyzések a bankközi piacon, míg az euró/forint továbbra is 311,9-nél álldogál.

(Portfolio.hu, Washington Post)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Mindegy,hogy menyit is esik a Stocks Market. Hollywood manipulalja nem csak eszt,hanem az
osszes bankokat is.Kina majd most ala'va'g ezeknek a hazugoknak.Kina 110-esetben emeli majd
az adot ami 25 szazalek,Hollywood pedig 1100 esetben vag majd Kina ala'. ostobak.
Olyanok mint D,TrumpTonkre teszi nem csak amerikat,de az egesz vilagott is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.