Herbert Reul tartományi belügyminiszter szerint sincsenek iszlamista terrortámadásra utaló jelek a szombat délután Münsterben elkövetett, két halálos áldozattal és 20 sérülttel járó gázolásnál.

Nincsenek iszlamista terrortámadásra utaló jelek a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekvő Münsterben szombaton történt tömeges gázolás ügyében, a nyomozás első, előzetes megállapításai alapján az elkövető német állampolgár – mondta Herbert Reul tartományi belügyminiszter szombat este az ntv német hírtelevízió beszámolója szerint.

Nincs terrorizmusra utaló jel a münsteri támadásnál, amelyben ketten haltak meg

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A belügyminiszter azt is elmondta, hogy a korábbi adatokkal szemben nem négy halottja van az esetnek, hanem három, köztük a gázoló, aki tette után végzett magával. Húszan megsérültek, közülük hatan életveszélyes állapotban vannak.

Előzőleg a Süddeutsche Zeitung (SZ) című országos német lap és két regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportja azt jelentette, hogy egy pszichés gondokkal küszködő, 1969-ben született német férfi, Jens R. vezette a kisteherautót, amely a münsteri belvárosában délután röviddel fél négy előtt teraszon ülő emberek közé hajtott.

Jens R. 2014-ben és 2016-ban is pszichés gondokkal tűnt fel – tették hozzá.

Korábbi cikkünk a témában:

Münsteri támadás: sajtóértesülések szerint egy pszichésen zavart német férfi volt az elkövető

A Süddeutsche Zeitung és két német közszolgálati médiatársaság közös tényfeltárása szerint a támadó egy pszichésen zavart német férfi volt, és nincsenek terrorizmusra utaló jegyek. Egy pszichés gondokkal küszködő német férfi a Münsterben szombaton történt tömeges gázolás elkövetője, és az üggyel kapcsolatban nincsenek terrorizmusra utaló jelek – jelentette a Süddeutsche Zeitung (SZ) című német lap és két német regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportja.

Egy másik országos lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) biztonsági forrásoktól származó, este közölt értesülése alapján Jens R. 1969. május 1-jén született az Olsberg nevű észak-rajna-vesztfáliai kisvárosban, és hosszú ideje Münsterben élt. Nagyjából két kilométerre lakott a gázolás helyszínétől, az óváros egyik híres vendéglője, a Kiepenkerl előtti tértől. A gázoláshoz használt jármű egy német gyártmányú, utazásra, kempingezésre használt mikrobusz, úgynevezett kempingbusz volt – tették hozzá.

A Westfälische Nachrichten (WN) című regionális lap szerint Jens R.-nek pszichés betegsége volt, és március 29-én e-mailben elbúcsúzott valamennyi ismerősétől. A lap hírportálján közölt beszámoló szerint a gázoló ezzel a levéllel "mintegy előre jelezte öngyilkosságát".

A Bild című lap a hírportálján azt írta, hogy a férfi büntetlen előéletű volt. A rendőrség este megkezdte lakásának átkutatását, a lap tudomása szerint robbanóanyagot keresnek és a művelethez különleges egységeket is mozgósítottak.

A Rheinische Post című tartományi lap a hírportálján azt írta, hogy a gázoló lakásánál ellenőrzött robbantást hajtottak végre.

Korábban a Bild, a WN és több más lap is írt arról, hogy a mikrobuszban találtak egy gyanús tárgyat. A WN szerint ezt késő este ellenőrzött robbantással akarják megsemmisíteni a helyszínen.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/EPA/Sascha Steinbach)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Nincs, de Orbán hazug szócsöve az M1 már terrorista támadásnak minősítette és a bevándorlásra kente. Így hazudnak a saját híveiknek is. Szégyen, ami ma Magyarországon zajlik! Hazug, tolvaj Orbánéknak takarodó!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Nincs, de Orbán hazug szócsöve az M1 már terrorista támadásnak minősítette és a bevándorlásra kente. Így hazudnak a saját híveiknek is. Szégyen, ami ma Magyarországon zajlik! Hazug, tolvaj Orbánéknak takarodó!!!
simmering73
Most akkor mi lesz az itt néhány órája ajvékoló terroristafanokkal?
vladimir putin
Hát akkor valószínűleg más oka lehet, ha nem arab terror.
Azt például valaki vizsgálta már, hogy a Shikari, vagy valamelyik kollégája gázolhatta halálra az embereket, hogy az Orbánkádéempé nyerjen?
Pálinkás Pál
"Az SZ, az NDR és a WDR tényfeltáró munkacsoportja és a Bild információit a rendőrség estig nem erősítette meg és nem cáfolta."
"Münsterben szombaton történt tömeges gázolás ügyében, a nyomozás első, előzetes megállapításai alapján az elkövető német állampolgár – mondta Herbert Reul tartományi belügyminiszter "
Nos...hivatalosan csak azt ismerik el hogy német állampolgár...tehát bárki lehet...megy a libsi ködösítés ezerrel!!
desiro
Ja megy a köd a fityiszek agyára, riogatják a bégető pondrókat..
"Jens R. 1969. május 1-jén született az Olsberg nevű észak-rajna-vesztfáliai kisvárosban, és hosszú ideje Münsterben élt."
"Jens R. 2014-ben és 2016-ban is pszichés gondokkal tűnt fel – tették hozzá."
amaramaistanna
Ma, 2018.04.08-án fontos dolgunk van...
Küldjük el Orbánékat oda, ahová valók, a történelem szemétdombjára. Már szavaztam, az Együtt listájára és a legerősebb ellenzéki jelöltre, akinek a javára az Együtt is visszalépett...

"Általában a nagyon sokszor egy szavazaton szokott múlni."-Szinetár Dóra
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Nekem ugyan nincs..majd akkor visszatérünk rá,ha elkapják a társait is!!!
Pálinkás Pál
@Jozefina: No most...amit felsoroltál,abból melyik nem cigány?? Hányok tőle amikor a cigó balhékat magyarnak adjátok elő!!!
desiro
@durbincs: Mi van birka, miről bégetsz???
A féreg még él a koponyádban???
advocat
Miért így gázolt az ember? Mert ha otthon pl.:felakasztja magát, nem hír.
ÍGY VISZONT HÍR! Megírja az újság. Is. Meg a híradó. Is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.