Kitoloncoltak Franciaországból egy szalafista imámot Algériába. A több mint három évtizede a dél-franciaországi Marseille-ben radikális tanokat terjesztő igehirdető péntek reggel hagyta el az országot – közölte a francia belügyminisztérium.

El Hadi Doudit kedden tájékoztatta a belügyi tárca a kiutasításról, amelyet az imám gyűlöletkeltő beszédeivel indokolt. A kitoloncolás ellen Nabil Boudi, az imám ügyvédje az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult jogorvoslatért, miután álláspontja szerint ügyfelének élete veszélyben van Algériában.

A bíróság először felfüggesztette a határozatot 72 órára annak érdekében, hogy a francia kormány minden szükséges információt beszerezhessen az egyértelmű döntéséhez, majd csütörtökön jóváhagyta a francia hatóságok döntését.

A 63 éves imám a kitoloncolásra váró illegális bevándorlók számára fenntartott fogházban várta a bíróság döntését, onnan toloncolták ki.

El Hadi Doudi Marseille egyik belvárosi mecsetében hirdette "nagyon radikális" tanait, amelyeket a belügyminisztérium "egyértelmű provokációnak és konkrét emberek vagy csoportok ellen irányuló határozott diszkriminációnak, gyűlöletnek és erőszaknak" minősített, mégpedig a nők, a zsidók, a síiták és a házasságtörők ellen.

December 11-én a rendőrség hat hónapra bezáratta a mecsetet, ahol az imám tartotta a beszédeit, s a döntést januárban az Emberi Jogok Európai Bírósága jóváhagyta. Március 28-án a Párizshoz közeli Torcy egyik imámját, Mohammed Tlaghit hasonló indokokkal toloncolták ki a hatóságok Marokkóba.

A belügyminisztérium azt is közölte, hogy tavaly húsz iszlamista radikális illegális bevándorlót utasítottak ki Franciaországból, amire korábban soha nem volt példa.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szörnyű migránsveszély ide vagy oda, Magyarország fogadta be tavaly a legtöbb külföldit a V4-ek közül
Az Eurostat csütörtökön közölte a menekültekről szóló 2017-es összesített statisztikákatm, amelyeket as 444 ismertetett.

Eszerint 2017-ben összesen 538 ezer ember kapott valamilyen menekültjogi védelmet az EU tagállamaiban. 25 százalékkal kevesebben, mint 2016-ban. Magyarország 1290 embert fogadott be, közülük 105 embernek adott menekült státust, 1110 főnek oltalmazottit, 75 embert pedig egyéb humanitárius szempontok alapján fogadott be a magyar állam. (Az oltalmazottak szinte azonos jogokat élveznek mint a menekültek.)

Magyarországon 130 befogadott menekült jutott egymillió lakosra, ezzel az aránnyal hazánk az EU keleti blokkjának második legengedékenyebb országa,

csupán Lettország volt nagyvonalúbb, 140 fő/1 millió lakos aránnyal. Az összes többi ex-kommunista ország közül még Litvánia jutott 100 fölé (105/millió), az összes többi jóval ez alatt teljesített. A legrosszabb arányokat a többi V4-es ország érte el. A legkevesebb embert arányosan Szlovákia, Lengyelország és Csehország fogadta be, ezekben az országokban 20-nál is kevesebb új menekült jut egymillió lakosra. Ez töredéke a 130-as magyar aránynak.
168ora.hu/itthon/szornyu-migransveszely-ide-vagy-oda-magyarorszag-fogadta-be-tavaly-a-legtobb-kulfoldit-a-v4-ek-kozul-148611

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.