Több mint 40 évvel azután, kapták el Kalifornia egyik leghirhedtebb sorozatgyilkosát, hogy először követett el bűncselekményt. Számos néven ismerték: East Area Rapist, Original Night Stalker és Diamond Knot Killer.

42 év után kapták el Amerika egyik legendás sorozatgyilkosát

Fotó: Elijah Nouvelage / AFP

Az EARONS (mozaikszó, melyet a East Area Rapist és az Original Night Stalker elnevezésekből képeztek) néven is emlegetett férfit egészen elképesztő módszerrel azonosították be, ami lehet, hogy a tárgyalóteremben nem is jön majd túl jól. Bár 12 gyilkosságot és 51 nemi erőszakot írnak a számlájára, lehet, hogy utóbbiakért nem is lehet majd felelősségre vonni. Viszont így is simán halálra ítélhetik.

Amerika sokkban van, a sorozatgyilkos kiléte ugyanis évtizedek óta tartja lázban az országot, főleg Kalifornia lakóit, ahol a most letartóztatott egykori rendőr, Joseph James DeAngelo Jr. a bűncselekményeket elkövette.

Az EARONS 1976 és 1986 között tartotta rettegésben az állam lakóit, betörésekkel és lopással kezdte, nemi erőszakkal folytatta, majd elkezdett gyilkolni is. A rendkívül kegyetlennek tartott, mostanában csak Golden State Killernek nevezett sorozatgyilkosé az egyik legismertebb, legtöbbet kutatott, nyomozók, ügyészek, újságírók, bloggerek és összeesküvés-elmélethívők által életben tartott döglött ügy, nem csoda, hogy most a sikerből is mindenki szeretne egy kis részt magának. Pedig úgy tűnik, annak ellenére, hogy milyen sokan foglalkoztak vele, végül egy nyomozó egészen döbbenetes módszerrel bukkant a nyomára. És épp ez a módszer az, amin még simán meg is csúszhat az egész.

A teljes cikkért kattintson ide.

(444.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.