Észak-Korea májusban végleg bezárja phungeri nukleáris gyakorlóterét, a létesítmény felszámolása nyilvánosan, amerikai és dél-koreai biztonsági szakértők és újságírók jelenlétében zajlik majd – közölte a dél-koreai elnöki szóvivő, tudósít az MTI. A szóvivő szerint Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a dél-koreai elnökkel pénteken tartott panmindzsoni csúcstalálkozóján tett erre ígéretet.

A szóvivő elutasította azokat az ellenzéki bírálatokat, hogy Észak-Korea azért egyezett bele az atomterep felszámolásába, mert az egyébként is működésképtelen. „Egyesek azt mondják, hogy Észak-Korea azért semmisíti meg a létesítményeket, mert siralmas állapotban vannak, de látni fogják, hogy ez nem így van” – mondta.

Kim Dzsong Unt a csúcstalálkozón azt mondta:

Dacára a szembenállásomnak az Egyesült Államokkal, az emberek látni fogják, hogy nem az a fajta ember vagyok, aki képes atomcsapásokat mérni Dél-Koreára, a csendes-óceáni térségre vagy Amerikára!

A szóvivő szerint Kim azt is mondta, hogy amennyiben Phenjannak és Washingtonnak sikerül egymás iránti bizalomra épülő kapcsolatokat teremtenie, Észak-Korea lemondhat az atomfegyverekről, és a gazdasági fejlődésre tud összpontosítani, javítva ezzel saját polgárainak életét.

Észak-Korea bezárja a nukleáris gyakorlóterét

Donald Trump szombaton Michiganben tartott beszédében azt mondta, hogy három-négy héten belül találkozik Kim Dzsong Unnal. Szerinte az észak-koreai fél mihamarabb le akarja bonyolítani a csúcstalálkozót. A CBS amerikai hírtelevízió ugyancsak szombaton amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva hírt adott arról, hogy Kim és Trump találkozója Mongóliában vagy Szingapúrban lesz.

A dél-koreai elnöki szóvivő arról is beszámolt vasárnap, hogy Észak-Koreában azt tervezik, harminc perccel előre állítják az órákat, hogy ugyanabban az időzónában legyen az ország, mint déli szomszédja. Észak-Korea 2015-ben bevezette a „phenjani időt”, fél órával visszatekerve az órákat.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, illusztráció

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ja persze bezárják mert sikeresen magukra robbantották, a külvilág felé meg mint ,,jó cselekedetet,, mutatják be !!!
Nem kell hinni az óvodásnak, aljas szaralak, és készül valamire az biztos !!!
prime777
Bizony, hogy készül valamire!
Az ilyen két nap alatt nem változik meg!
Szerintem durva dolgok jönnek.
papa.49
@prime777: Na de csak egyet zár be a három közül, és a másik kettővel mi lesz ,ja majd azt is magukra robbantják !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.