Az Európai Bizottság a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötné az uniós kifizetéseket a következő hétéves költségvetési időszakban (2021-2027) – közölte Jean-Claude Juncker, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Juncker az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén az uniós költségvetési tervezet bemutatásakor elmondta, hogy az adófizetők pénzével való felelős kormányzás érdekében az uniós bizottság – most első alkalommal – "a jogállamisághoz kötődő új mechanizmussal biztosítaná a hatékony és eredményes pénzgazdálkodást".

A brüsszeli testület közleménye szerint az újonnan javasolt eszköz lehetővé teszi az unió számára, hogy "felfüggessze, csökkentse vagy korlátozza az uniós finanszírozáshoz való hozzáférést a jogállamiságot érintő hiányosságok jellegével, súlyosságával és hatókörével arányos módon".

Ilyen határozatra az elképzelés értelmében az Európai Bizottság tesz majd javaslatot, és elfogadásáról a tagországok kormányait képviselő Tanács dönt.

Brüsszel költségvetési eszközökkel is védeni szeretné a fellépő kockázatoktól az Európai Unió jogállami rendszerének fennmaradását – húzta alá Juncker.

Az új mechanizmus nem egyes tagállamok ellen irányulna, hanem általánosan alkalmazható lenne, mivel az unió struktúrájához tartozó alapvető eszköz létrehozást jelenti

- közölte a bizottsági elnök az MTI cikke szerint.

Az Európai Bizottság a javaslatában kijelenti, hogy akkor beszélhetünk felelős pénzügyi irányításról és hatékony uniós támogatásokról, hogyha az igazságszolgáltatás megfelelően működik egy országban, és a hatóságok rendesen föllépnek a visszaélésekkel és a korrupcióval szemben. Ezért az új szabályoknak az a lényege, hogy megvédjék az uniós költségvetést ezektől a „pénzügyi kockázatoktól”, amelyeket a jogállam hiányosságai okoznak

- írja az Index.

Guy Verhofstadt ismét keményen beszólt Orbán Viktornak

"Az EU-s pénzt nem arra kell használni, hogy Orbán családja gazdagodjon belőle " – Belgium korábbi miniszterelnöke ismét keményen nekiment Orbánnak  – videó

Guy Verhofstadt. (Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger)

A Parlamentnek fontos lesz, hogy valóban életbe lépjen a jogállamiságra felügyelő költségvetési mechanizmus.

A leghangosabb szószólója az ügynek már most a belga liberális frakcióvezető, Guy Verhofstadt lett, aki a szerdai parlamenti vitán azt mondta, amit később Twitter posztban is kiírt:

Ez nagyon egyszerű. Ha egy kormány vagy egy tagállam nem kér az európai értékeinkből, akkor nincs szükségük az európai pénzünkre sem.

Az EU-s pénzt arra kellene használni, hogy felemeljük a nemzeti gazdaságainkat és az állampolgárainkat, nem pedig arra, hogy Orbán családja gazdagodjon belőle, vagy hogy futballstadionok épüljenek a választókörzetében!

Guy Verhofstadt, Belgium korábbi miniszterelnöke nem először kelt ki így magából, már korábban is több ízben nyíltan nekiment Orbán Viktornak és a magyar kormánynak.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ezt nem lehet megbocsájtani ennek a gyülevész bandának, ilyen aljas, szemét kormánya még nem volt az országnak !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
na majd gyűn a sötét bunkó külgarázda és helyreteszi őket! =))
bakegya
Verhofstadtnak igaza van de MAGYARORSZÁG KIREKESZTETT ADÓFIZETŐ ÉS BECSÜLETES ÉLETET ÉLNI VÁGYÓ POLGÁRAINAK EZ A KRITIKA KEVÉS-orbán bűneinek kivizsgálását rendeljék el-végül is a pereputty könnyen tettenérhető,a kiszolgáló közalkalmazottakkal együtt le kell kapcsolni őket,amíg tettenérhetők és nem terrorral iktatja ki őket maga örbán!!!
csak úgy....
Ezt a sok kretén, komcsikhoz szokott halfarok egyed úgy sem ért meg,...
Eladott Ország
Az EU költségvetési terrorja tehát ennyit tesz: ha egy ország KORMÁNYA a feltárt korrupciós ügyekre magasról tesz, ha aggályos, bűncselekmény-gyanús ügyek elkövetőit futni hagyja, ha nem hajlandó együttműködni az uniós hatóságokkal a súlyos ügyek elkövetőinek azonosításában, akkor az az ország jó eséllyel megszívja. Sajnos nem a kormány, hanem az ország. És igazság szerint ez teljesen szükségszerű és logikus. Ahol olyan baromságokkal lehet hergelni az embereket, hogy Brüsszel az új Moszkva és nem lehetünk magyarok, ha nem a Fidesz nyeri a választást; ahol egy küldetéstudatos, frusztrált sufnijogász mintává emelte a gazemberséget, és ebben széles néptömegek semmi kivetnivalót nem találnak, sőt megértik, azonosulnak vele, mert ők is ezt csinálnák, ha esélyt kapnának rá; ahol a jogállamról, a demokráciáról, az egyéni és kollektív szabadságjogokról elhitették, hogy azok közönséges handabandák, sőt fertőző betegségek, amelyeket kizárólag gyűlölettel és állandó háborúval lehet gyógyítani, ott mindenki megszívja. Ha nem előbb, akkor utóbb.
szep napot
Na most Vitya nagyon megijedt ettol a gonosz homokostol.
csak úgy....
@szep napot: honnan tudod,hogy gonosz a homokos ? ;) vendégmunkás voltál Brüsszelben valami buzi bárban ? ;)
szep napot
@csak úgy...: Ott talalkoztam vele. Gyuri ba porgott a rudon, mi meg szortuk az oregnek az aprot. Gay Verhofstadt sem semmi. Ugy veszi fel az oteurost a farpofajaval; ha latnad leesne az allad.
csak úgy....
@szep napot: Tele lehetsz élményekkel ! :) Mesélj otthon a hazai buzibárba ...
cikicakk55
Az a baj,hogy ez majd csak 3 év múlva lesz aktuális( persze még ez is csak egy terv) A 3 év,ami még szabadrablást nyújt Orbánnak és holdudvarának,az rengeteg. Azt nem értem miért tartott ez a megvilágosodás az EU-nak, Rüsszelnek 8 évbe. Már az első évben,2011- ben elindultak de rögtön milliárdos nagyságrendben a lopások és a túlszámlázások . Miért nem vették észre,hogy a kormány átírta a törvénykönyvet, megváltoztatták a Magyar Alkotmányt, és egy év alatt 250 törvényt nyomtak le a Magyar emberek torkán. Természetesen csupa olyat ami legalizálja a korrupciójukat,a lopásaikat,a titkosításokat a számukra kellemetlen dolgokról.Most ez a lépésük segítség a kormánynak. 2021- ig még ellopják amit csak lehet,lehívják az összes pénzt ami 2021-ig lehívható és a totál összeomlás előtt itt hagyják az országot és vidáman élnek az ellopott sok- sok ezer milliárdból. Az országban itt maradnak az öregek,betegek,a semmit nem érő etnikum, és az a cirka 800.000 agy mosott akik hittek a Fidesznek,de gazdaggá nem tették őket. Nagyon nem jó kilátások.
creativehun
@cikicakk55: Sajnos Ők abban a naív hitben voltak,hogy Magyarország többsége értelmes ,európai gondolkodású emberekből áll. Időbe tellett mire rájöttek,hogy nem!
lusta
@cikicakk55: Azért azt tudomásul kell venni, hogy az uniós machina az ország választóit nem helyettesíti. Amennyiben az ország választópolgárainak jó, hogy még a szemfedelet is ellopják, akkor mégis mit tehtenke a többiek? A nemzethy matyarok ellen/helyett mégsem dönthetnek.
papa.49
Ezt nem lehet megbocsájtani ennek a gyülevész bandának, ilyen aljas, szemét kormánya még nem volt az országnak !!!
vladimir putin
@durbincs: mit foglalkozol az ilyen európai izékkel, amikor Rohingyaföld a legszebb hely a világon (ez köztudott)
Peller Anikó
Ne már, nem ellopni küldik ide azt a temérdek pénzt a cigóknak?

Ezt eddig nemis gondoltam volna. De hogy jutott ez eszébe ezeknek a balfaszoknak odakint?
Zeta
@cikicakk55: míg tartottak a változások , mi sem tettünk semmit, ebbeen benne vannak a civilek, az ellenzéki pártok, a nemlétező szakszervezetek. Eleg , ha megemlítem a Munka Törvénykönyvének megváltoztatását, amit senki reszéről nem ért igazán kritika!
Jozefina
Guy Verhofstadtnak még lesznek követői úgy gondolom!!!
libellle
@Jozefina: Már vannak. A néppart több tagja és a vezetöje elmondta nem feltétlenül diplomatikusan álláspntját orbánnak.
egyember
Brüsszel téved!
Magyarország igenis JOGÁLLAM!
A JOG maga ORBÁN VIKTÁTOR!
Aki szerint nyolcnak kétharmada kettő.
(Pedig HÁROM a magyar igazság.)
mariaberta
Ezzel már elkéstek. A gazdagodás megtörtént. Több évet vett igénybe, és azzal kezdődött, hogy a felesben kapott Tiszti házat eladták.
Desischado
Guy Verhofstadt-nak sqajnos, nagyon igaza van. Bár előbb ébredtek volna fel. Attól félek, hogy három évig még lopnak orrba szájba, aztán ha szorul a hurok, lelépnek, mi meg itt maradunk nyakig a sz@rban!
libellle
@Desischado: Nos 2020 elejétöl megszünik a jólet. azután orbán kivezeti azt az országot az EU-bol, vagy ti vezetitek öt és öket valahová be. Olyan épitményekbe ahol racson szürik a levegöt
Ó-buda
@Desischado: : Már most kellene szükiteni a lové osztogatását! Vakok odakint? Nem látják ezt a hordát hogy lenyul mindent??
bakegya
@Ó-buda: ó-hát annak lenne ideje -már tegnap-hogy egy FÜGGETLEN BÍRÓSÁG ELÉ RÁNTOTTÁK VOLNA BE ORBÁN-MÉSZÁROSSAL közösbe,fényetető PITYUVAL EGYÜTT!
A bból még profitálhatott volna valamit a NEMZET IS!
Desischado
@Ó-buda: Egyetértek. Én sem értem, hogy mire várnak. Addig orbán vígan lophat tovább, sajnos.

@libellle: Én az utóbbit szeretném, de várjuk ki a végét.
cikicakk55
@lusta: Nem az ország lakóinak jó,hanem a Fidesz kreálta törvény miatt a nép szava semmit nem ér. Az ellenzék kúrta el de nagyon,mert a Magyarok 49 % szavazott a Fideszre a tobbi 51 meg ellene. Ráadásul az a 49% is csak 30 lett volna ha csak a tényleg Magyarok szavazhattak volna
cikicakk55
@Zeta: Szerintem nem is nagyon reklámozták. A nép hangja soha nem volt elég,mert kellett hozzá az állandóan széthúzó ellenzék és a nem létező szakszervezetek. Azok is annyit értek mint halottnak a csók. Össze szedték az embereket a sztrájkra,de akiket kirúgtak a sztrájk miatt azokat magukra havyták. Csak egy példa: A feketeruhás nővér.
terlasz
@durbincs: Egy kísérleti stádiumban lévő elfuserált robot már csak tudja!
kereső
@Shikari: mi a francot keres a fidesz 12 képviselője még mindig ott a" hazaáruló bűnbandák" társaságában,élükön szájerrel,és tőkés püspök úrral?
tulipan
Ez a beszéd! NA végre, hogy látjátok már, miről is szólt a Narancso Dagadék EU-s SATLAKOZÁSAí!
Commenter
@durbincs: Ţine-ţi limba după dinţi!
Eladott Ország
Szép szóból nem ért a csúti cigány és bandája. A tettek mezejére kell lépni (Targoviste )
Jozefina
Komolyan nem értem a kommentelőket!!! Miért állnak szóba és vitáznak olyan emberekkel, akik egyértelműen bérencek és az elterelés hadművelete a céljuk. Szerintem egyetlen szót sem kellene rájuk pazarolni!!!
terlasz
@durbincs: Na, te elfuserált robot téged csak ignorálni lehet.
tulipan
Jaj; ez tetszik! Egy robotot ignorálni!!! :D
kereső
@Shikari: Vigyázz Európa. Itthon amit eddig "megvédett" a fidesz, annak annyi is vót!
Commenter
@Jozefina: igen, szerintem pl. a "szomszédja" a holland Mark Rutte. Aki egy éve idézem: gyalázatosnak és szégyenteljesnek minősítette orbán bevándorláspolitikáját.
Pár hete meg írt egy szerintem erősen kamu vagy gúnylevelet a választási győzelméhez amit szerintem Ov totál félreértelmezett és dicséretként könyvelt el. Mindezt azután hogy a gyalázatos és szégyenletes szavak nemcsak a külpolitikára de rá OV-ra is legalább annyira vonatkoztak???
Jozefina
@Jozefina: Na az egyik már magára ismert anélkül, hogy neveket említettem volna!!! Hehe!!!
CsipkeRózsa
""Az EU-s pénzt nem arra kell használni, hogy Orbán családja gazdagodjon belőle ""

Megszokták már.
advocat
Az egész világ hülye! Lépjünk ki!!!
pécsi
@papa.49: a HARMADIK KÉTHARMAD OLYAN FELHATALMAZÁS EGY KORMÁNYNAK, AMELYET CSAK ELMEBETEG, VAGY HAZAÁRULÓ TUD MEGKÉRDŐJELEZNI.! Tudomásul kellene venni, hogy a demokrácia a többség hatalma, akinek nem tetszik, "el lehet menni"- mondta a nemzet Gyurcsótánya!!
papa.49
@pécsi: Menni akarsz a búcsúm ne tartson vissza PÁ ...
verőce21
Szorgalmasan csalnak az EU vezetésében ülő autisták és megvesztegetettek.

Viszont igazi államférfihoz illő magatartás, hogy Orbán Viktor nemcsak egy-egy ciklusban tud gondolkodni, hogy nem pusztán aktuálpolitikai kérdések töltik ki politikai pályája minden percét.
tulipan
@durbincs: SZAROS NYELVŐK MIATTI BŰZÖSSÉGÜKBEN, a narancsagyúak felőlmúlhatatlanok!!!
tulipan
@durbincs: Sajnálom, nem szoktam gombát enni, mivel nem szeretem!!! :D
tulipan
Meg is érdemlik, ha rájuk szavaztak! :D :D Ha egyszer nem képesek felfogni, hogy a narancsosok alaptulajdonsága, hogy MINDIG IS átverik az időseket! és mindenkit!!!
www.napi.hu/magyar_gazdasag/orbanek_szanalmas_nyugdijemelessel_szurjak_ki_az_idosek_szemet.662670.html
tulipan
@durbincs: Szerencsétlenségedre NÁLAD!!
tulipan
durbincs ! Ha szabadna kérdeznem, igazán érdekelne! Téged valóban már 8 éve, alaposan megfizet ez a szemét a narancsos horda??
namihami
Vajon miért van az, hogy ezekkel a cikkekkel, véleményekkel valahogy sose találkozni az MTv1, Tv2, Agyar Idők és társainak nevezett ""elfogulatlan és közszolgálati"" médiában? Meglepő, de az MTI is csak a tízezredik sorban, petite méretű betűkkel képes beszámolni a fenti eseményekről.
Mert arra gondolni se mernék, hogy ezekkel az apróságokkal nem szeretnék a 2/3-ad tiszta, becsületes és főként magyaros gondolkozásvilágát összezavarni. És hát, amiről ugyebár a falu nem tud--az nincs. (lásd voksolás eredménye)
tulipan
@durbincs: Te sötét szerencsétlen! Magad sem tudod, mekkora MARHASÁGOKAT firkálsz össze! Hahahaha :D
Borsodi
Pedig ez a pénz az Orbán családot illeti.Aki ezt kétségbe vonja áruló.Az a szomorú,hogy már a világon mindenki tudja,mi meg mint a hülyék kikérjük magunknak,vagy azt mondjuk mindenki lopott.De nem ennyit!
tulipan
@durbincs: Neked viszont hamú van az agyad helyén, azért vagy ilyen agyatlan sötét!
tulipan
@durbincs: Na ja, nem lehet mindenki A kisegytő ISKOLAI
Jozefina
Kitűnő cikk jelennt meg: "Két kutató elemezte a magyar kormány válaszát a LIBE-jelentésre: „Csúsztatások, tudatos mellébeszélés, hazugságok” címmel.
Mindenkinek ajánlom elolvasásra!!!
444.hu/2018/05/23/ket-kutato-elemezte-a-magyar-kormany-valaszat-a-libe-jelentesre-csusztatasok-tudatos-mellebeszeles-hazugsagok
csipetke
@tulipan: 9:05 Te tudod,mijasz@r az a kisegytő?Ez az idióta legalább megtanulna magyarul,mielőtt magyar oldalon irkál

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.