Újabb természetes személyek ellen rendelt el szankciókat hétfőn az Európai Unió, amiért segítettek megszervezni az orosz elnökválasztás megtartását a nemzetközi jogilag Ukrajnához tartozó, azonban Oroszország által annektált Krím félszigeten.

Az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács tájékoztatása szerint öt személyt vettek fel a szankciós listára, a krími választási bizottság elnökhelyettesét és titkárát, illetve a szevasztopoli választási bizottság elnökét, elnökhelyettesét és titkárát, amiért "aktívan támogattak és megvalósítottak olyan törekvéseket, amelyek Ukrajna területi integritásának, szuverenitásának és függetlenségének aláásására irányulnak".

Ukrán válság: újabb nevekkel bővült az Európai Unió szankciós listája

Az Ukrajna területi épségének megsértése miatt foganatosított uniós korlátozások így már 155 természetes és 38 jogi személyt érintenek.

A szóban forgó büntetőintézkedések beutazási korlátozást és vagyonbefagyasztást foglalnak magukban.

Az Európai Unió 2014-ben rendelte el ezeket a szankciókat orosz, valamint oroszbarát ukrán személyek ellen Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi épségének aláásása miatt. Nem ebbe a szankciócsoportba tartoznak az Oroszországgal szemben érvényesített, bizonyos szektorokat – például az olajipart – célzó gazdasági korlátozások, amelyek hatályát decemberben hosszabbították meg.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
már ide érzem, hogy fosnak a félelemtől.
hogy kik,
az ukránok.
miért?
mert ukránok, és testvérgyilkosok. nacionalista nácik

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.