Kedden egy járműkonvoj élén maga Vlagyimir Putyin is átkelt az új krími hídon, melyet két év alatt építettek meg, méterét 55 millió forintnak megfelelő rubelért.

Kedden egy tehergépjármű-oszlop élén maga Vlagyimir Putyin nemrég újraválasztott orosz köztársasági elnök is átkelt az új krími hídon, mely Oroszországot köti össze a Kercsi-szoroson át a vitatott hovatartozású, de orosz fennhatóság alatt álló Krím-félszigettel.

Putyin egy Kamazzal csapatott át a 19 kilométer hosszú hídon, mely az Index cikke szerint átszámítva méterenként 55 millió forintnak megfelelő összegért épült meg két év alatt. 

"Az autóforgalom előtt (...) szerdától nyitják meg a hidat. Habár Putyin vezetésével teherautók haladtak át a hídon a megnyitóhoz, a teherforgalmat még hónapokig nem engedik rá hivatalosan.

A vasúti szakasz majd csak 2019-re készül el, akkortól járhatnak majd vonatok is a hídon" – olvasható a cikkben.

Jelen pillanatban ez a híd az európai kontinens leghosszabb hídja, amely mintegy 6 kilométerrel előzte meg az eddigi csúcstartó portugál Vasco da Gama hidat.

A hidat az Európai Unió külügyi szolgálata elítélte, mert a Krím-félszigetet még mindig Ukrajna területének tartják, a hídépítés pedig a területi egység és függetlenség megsértése szerintük.

"Az amerikai külügyminisztérium szerint a híd megépítése nem csupán arra irányuló kísérlet, hogy Oroszország megszilárdítsa a Krím törvénytelen elcsatolását és megszállását, de a Kercsi-szoroson áthaladó hajók méretének korlátozásával akadályozza a hajók áthaladását az azovi-tengeri ukrán kikötőkbe.

A külügyi tárca nyilatkozata leszögezte, hogy a büntető intézkedések mindaddig érvényben maradnak, amíg Oroszország vissza nem adja a Krímet Ukrajnának" – olvasható a 444 cikkében.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ugyanekkor Orbán Viktor személyesen ganézott ki egy disznóólat. Na ki a tökösebb dikti?
Macskaszem
@Shikari: Marharépa felmászott a fűzfára...ingyom, bingyom trallala...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.