Elfogta a rendőrség annak a migránsokat szállító furgonnak a sofőrjét, aki két nappal ezelőtt többszöri figyelmeztetés után sem volt hajlandó megállni, ezért a rendőrök rálőttek, két gyerek pedig megsebesült – közölte Davor Bozinovic belügyminiszter pénteken.

Elfogta a horvát rendőrség a migránsokat szállító furgon sofőrjét

Sajtóértesülések szerint külföldi állampolgárról van szó, akit horvát területen fogtak el a hatóságok, és aki azóta az erdőben rejtőzködött.

A tárcavezető nem osztott meg több információt az újságírókkal. Kiemelte azonban, hogy a rendőrök szakszerűen jártak el, és nem tudhatták, hogy furgonban emberek vannak.

Az eset még szerdán késő este történt, a Plitvicei-tavaktól délre, a boszniai-horvát határtól nem messze, Donji Lapac körzetében. A hatóságok fel akartak tartóztatni egy furgont, amelynek a sofőrje megpróbálta elgázolni az útakadályt felállító rendőröket, akik ezért rálőttek. Ezt követően a sofőr kiugrott a kocsiból, és az erdőbe menekült.

A mikrobuszban 29 iraki és afganisztáni migránst találtak, köztük tizenöt gyereket, ketten a lövésektől megsebesültek. Egy 12 éves fiút és egy 12 éves lányt arcon talált a rendőrök fegyveréből származó golyó. A kislány sérülései nem voltak súlyosak, ő pénteken elhagyhatta a kórházat. A kisfiút meg kellett műteni, jelenleg pedig egy zágrábi kórházban van. A migránsok nemzetközi védelmet kértek Horvátországban.

A rendőrség csütörtökön Zágrábban tartóztatott fel egy német rendszámú furgont, és embercsempészetért letartóztatta annak szerb állampolgárságú sofőrjét. A gépkocsiban 11 afganisztáni migránst szállított. Szerda óta négy horvát állampolgárt is őrizetbe vettek a hatóságok, szintén embercsempészetért. Ők Boszniából próbáltak meg migránsokat Horvátországba csempészni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: Nagy sötétség van abban a kobakodban!!! Te szerencsétlen!
tulipan
@durbincs: Olyan remek huorista vagyí! Hahaha!
tulipan
@durbincs: Nyugotan lehet modani, hogy neked tán, éppen hogy,50IQ-d, hogy csak, egy bunkó szamár vagy ,a Herélt csordába ? Isteni ez a humorod! Tetszik??? :-)
tulipan
@durbincs: Mond, te ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted??? Színészi teljesítmény ilyen ,50IQ-d, hogy csak, egy bunkó szamár vagy ,a Herélt csordába FAZONT, ELŐADNI? Isteni ez a humorod! Tetszik??? :-)
tulipan
@durbincs: Rendben tehát, valódi vagy vízfejű szekuskám???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.