Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke bizalmát fejezte ki hétfőn, hogy az előző napi szlovéniai választások nyomán felálló kormány konstruktív szerepet fog játszani az Európai Unióban.

Juncker bízik benne, hogy az új kormány konstruktív szerepet fog játszani az EU-ban

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke felszólal az Európai Parlament ülésén, Strasbourgban 2018. május 30-án. Juncker az EU jövőjéről tanácskozik a képviselőkkel és Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnökkel. (MTI/EPA/Patrick Seeger)

A brüsszeli testület vezető szóvivője arról számolt be sajtótájékoztatóján, hogy Juncker levélben gratulált Janez Jansának a jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) választási győzelméhez.

Levelében a bizottság elnöke bizalmát fejezte ki, hogy az új kormány hozzá fog járulni egy "demokratikus, sikeres és erősebb Európai Unió építéséhez" – közölte Margarítisz Szkínász.

A csaknem véglegesnek mondható eredmények alapján Janez Jansa volt miniszterelnök pártja, az eddig ellenzéki, jobboldali SDS nyerte meg az előrehozott parlamenti választást Szlovéniában. Szakértők szerint azonban valószínűleg sem a győztes párt, sem a második helyen végzett balközép tömörülés nem fog tudni kormányt alakítani.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..." Juncker az EU jövőjéről tanácskozik a képviselőkkel és Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnökkel. "...

nincs mese, itt a bizonyíték: ők szarják a spanyolviaszt..
Csizmás Kond
...én pedig remélem, hogy egyszer csak deresre kerül a junker bőre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.