Egy szakértő szerint akár még nagykoalíció is alakulhat Svédországban azért, hogy a populista szélsőséges Svéd Demokraták párt ne kerüljön hatalomba.

Flamm László történész, külügyi szakértő, Svédország-szakértő szerint akár nagykoalíció is létrejöhet Svédországban a kormányzó szociáldemokraták és az ellenzéki mérsékelt konzervatívok között a szeptemberi választások után, annak ellenére, hogy ez nagyon szokatlan lenne az országban.

Flamm László az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta: szokatlannak tűnik, de elképzelhető, hogy ez bekövetkezik, és egyértelműen azért, hogy a "populista, szélsőséges" Svéd Demokratákat ne engedjék a hatalom közelébe. Hozzátette: közel azonos a támogatottsága a baloldali koalíciónak és a mérsékelt konzervatívoknak, a Svéd Demokraták pedig 20 százalék felett vannak.

Jelezte: nem tartja reálisnak, hogy kormányra kerüljenek a Svéd Demokraták, mivel mind a baloldal, mint a jobboldali tábor elzárkózik a koalíciótól velük, ezért is röppentek fel hírek a nagykoalícióról.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.