Közélet, művészet, kultúra, koncertek, kreatív programok szerepelnek a Füleken szervezett UDVart fesztivál háromnapos kínálatában csütörtöktől; a felvidéki város vendége lesz Csík János és Veiszer Alinda is – tájékoztatta az MTI-t a művelődési központ igazgatója.

A Városi Honismereti Múzeum udvara ad helyet a fesztiválnak, amelynek témája az elfogadás és a nyitottság; szó lesz a kulturális, etnikai és nemzetiségi sokszínűségről, a magyar-szlovák cseregyerek-programról, ellátogat a rendezvényre Veiszer Alinda Prima Primissima díjas újságíró és Ján Bencik blogger, polgári aktivista – mondta Illés Kósik Andrea.

A FOLT Művészeti Műhely szervezi a workshopokat, alkotóműhelyeket, a programot pedig kiállítások és vetítések gazdagítják. Az esti fényfestéssel Földi Péter Kossuth-díjas festőművész egyedi stílusú alkotásai jelennek majd meg az épületeken.

A LiteraTúra program keretében a Fiatal Írók Szövetsége képviseli a zenével és vetítéssel, felolvasással és könyvbemutatóval fűszerezett irodalmat. A slam poetry rajongói szlovák-magyar slam párbaj tanúi is lehetnek. Lesz esti mozi a hársfa alatt, és megújult formában működik majd a chill sátor a lazulni vágyóknak.

A könyvsátor és gyerekprogramok mellett újdonságként megjelenik a társasjáték-sátor. A világzenei, cross-over koncerteken Csík János és a Mezzo zenekar, a Hajni és a Fiúk, a Pázsit, a ZságbaMacska, a Circus Brothers és a SZEDER lép színpadra.

A rendezvény szervezője a Füleki Városi Művelődési Központ, társzervezője a Füleki Vármúzeum. Az UDVart 2018 a Kisebbségi Kulturális Alap, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.