Csak harmadjára találta el Közép-Európa legnagyobb tavának nevét.

Mint megírtuk, Orbán Viktor Berlinben járt Angela Merkelnél, a találkozó legfőbb hozománya annyi volt, hogy kitűnek a német-magyar gazdasági kapcsolatok, és Magyarország vonzó befektetési helyszín. Az együttműködést pedig az európai gazdaság előtt álló legnagyobb kihívásokat jelentő ügyekben, a digitalizáció, az alternatív gépjármű-meghajtási technológiák és a mesterséges intelligencia területén is tovább kell erősíteni.

A migrációról is szó esett, itt Orbán azt hangoztatta, hogy Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról azzal, hogy napi 4-5 ezer bevándorlót tartóztat fel. Merkel a határok védelmét és a probléma humánus kezelését egyaránt fontosnak nevezte.

A találkozó legviccesebb része az volt, amikor Merkel a Balaton vonzerejét méltatta, mert még mindig sok német tölti itt a szabadságát. A tó neve azonban – bár ott volt a nyelve hegyén – nem jutott eszébe, helyette először Balkán-tavat (Balkansee), aztán majdnem Bajkált mondott, mire végül beugrott neki a Balaton német neve (Plattensee).

A bakit a sajtótájékoztatón mellette álló Orbán Viktornak is lefordították, és mint a videón látható, a magyar miniszterelnök is jót nevetett Merkel bénázásán.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

funthomas
Freudi elszólás.
Merkel, inkább a Balkánhoz tartozónak tartja Magyarországot, mint a fejlett Nyugat-Európához..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Ebből csak annyi derül ki, az viszont tisztán és érthetően, hogy a Merkelnek és csapatának mennyire volt egyáltalán fontos az, hogy az Orbánnal való tárgyalásra mennyire kelljen felkészülni. Egy olyan tárgyalás és tárgyalófél volt, amire és akire ennyi és ilyen tájékozódást igénylő energiát kellett és akart fordítani.
""Ki is volt ez az Orbán és miről is tárgyaltunk vele?""--és ezzel a kétoldalú ""egyeztetés"" részükről lezárva. Ennyire FONTOS volt neki az egész orbáni affér.
36
Merkel úgy tesz, mintha még az NDK időkben-talán ő is-nem jött volna a Wartburg-al, mezítlábas szandálban a Balatonhoz a csülkeit áztatni. (Lehet pont Stasi megbízásból a honfitársait figyelve)
Tudjuk hogy van ez munkásőr elvtársnő. "A múltat végképp eltörölni."
Buta liba.
Clavigo
@Shikari: Legalább nem masztizik zsebben,,,,mint a csüngőhasú Gazdád,,te gyagyás.
silber13
@Shikari: Önarckép???:-)))) Elhiszem, valóban az vagy!:-))))
kereső
Hááááááát(sic!'), akinek dokorátusa van fizika tudományokból, nem igazán nevezném tanulatlan tuskónak.Perszze aki csak a Gőgös Gunár Gedeonig jutott, az gondolhotjja azt, hogy az a "tudomány " és persze a műveltség legmagasabb foka.Ugye shikari?
advocat
36.
A németek mindent kiadtak az érintetteknek. (Néhányat olvastam. Sok - volt - NDK-s ismerősöm is van.) Ha érintett lett volna tudnánk! Vagy marha ügyesek. Találgatni persze lehet. Semmi nem tiltja. Szerintem tudja, hogy miről beszél, hasonló tévedés bárkivel megtörténhet! Te még pl:nem tévesztetted el a Bleistiftet a Bleispiellel. Még sör sem kell hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.