Megkezdődött a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója szerda délután Brüsszelben.

Az ülés megnyitását megelőzően légi bemutatót tartottak egy-egy helikopter részvételével a szövetség minden tagállamából, melyek átrepültek a NATO-székház felett.

A Magyar Honvédség egy Mi-17 típusú szállítógéppel vett részt a bemutatón.

Megkezdődött a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek csúcsértekezlete – a Magyar Honvédség egy Mi-17 típusú szállítógéppel vett részt az ülés megelőző légi bemutatón – fotó

A magyar légierő Mi-17-es helikoptere (alul) átrepül a brüsszeli NATO-székház felett a tagállamok helikopterkötelékének részeként a NATO kétnapos brüsszeli csúcsértekezletének első napján, 2018. július 11-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

A kétnapos értekezlet középpontjában a tagállamok védelmének és biztonságának fokozása, valamint az európai katonai mobilitás és a védelmi kiadások növelése áll, Macedónia pedig nagy valószínűséggel meghívást fog kapni a csatlakozási tárgyalások megkezdésére.

Megkezdődött a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek csúcsértekezlete – a Magyar Honvédség egy Mi-17 típusú szállítógéppel vett részt az ülés megelőző légi bemutatón – fotó

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Donald Trump amerikai elnök, Theresa May brit miniszterelnök, Orbán Viktor magyar, Antonio Costa portugál miniszterelnök, Klaus Iohannis román elnök és Katrin Jakobsdottir izlandi miniszterelnök a NATO kétnapos brüsszeli csúcsértekezletének első napján, 2018. július 11-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

A találkozón nagy hangsúlyt kap a méltányos tehermegosztás kérdése, ugyanis az Egyesült Államok továbbra sem tartja elégségesnek az európai szövetségesek katonai költségvetését.

A vezetők tárgyalnak a NATO-Oroszországról viszonyról, továbbá a várakozások szerint megegyeznek a szervezet parancsnoki szerkezetének megerősítéséről.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Ment a helyezkedés a fotózáskor. Ha már szóba nem állnak vele, legalább a fotón lehető közelségben legyen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Ment a helyezkedés a fotózáskor. Ha már szóba nem állnak vele, legalább a fotón lehető közelségben legyen.
lampa laz
Na, ide nem a fingfelfogó Michelin gatyájába ment...
papa.49
De nagyon próbál dörgölődni a tramplihoz !!!A közelében van hátha megszólítja ,,pincér vigye el a poharam,, )))))))))))))))))))))
Fradigege
Hogy néz már ki az a gyökér Trump mögött?! Szánalmasan kihúzza magát. Seggdugó. Helyezkedik a kis roma gyerek.
Rockxy
Na, már alakul a világbéke, hála a kibaszott nátónak.
papa.49
@tudode: Így gondolja magában, sőt már magán érzi a királyi palástot is, pedig csak egy kéz, és láb bilincsre van előjegyezve, esetleg egy lábcédulára !!!
papa.49
@durbincs: Hiába minden a SZAR mindenütt megjelenik a lé tetején ))))))))))))))))))))))))))))))
papa.49
@durbincs: Újat nem tudsz te szellemi szegénylegény, csak a régieket ollózod ki újra, hiába aki csak EGY FAROK ANNAK ESZE SE LEHET MERT NINCS MÉG EGY TÖKFEJE SEM )))))))))))))
papa.49
@durbincs: Gyenge a szöveg takony valami ütősebbet dobjál, mert ez kevés mint az egér fing ))))))
papa.49
@durbincs: Nincs ,,haver felvétel,, buzi ))))))))))))
tudode
@papa.49: .
Igen!
.
Tudatában van ő is annak, hogy az ő sorsa vagy GYŐZELEM, vagy rácsos ajtó, rácsos ablak TÖBB OKBÓL IS!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.