Az Európai Unió felszólítja Oroszországot, hogy vállalja a felelősségét a maláj utasszállító lelövésében játszott szerepéért, és teljes mértékben működjön együtt a felelősök elszámoltathatósága érdekében – jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője kedden.

Mogherini a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó, MH17-es járatszámú repülőgépe lelövésének negyedik évfordulóján kiadott nyilatkozatában kijelentette, az Európai Unió támogatja az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát, amely előírja, hogy minden államnak együtt kell működnie a felelősök elszámoltathatóságára irányuló erőfeszítésekben.

Az EU felszólította az oroszokat, hogy vállalják a felelősségüket a maláj utasszállítógép lelövése kapcsán

Megemlékezés az Amszterdam melletti Schiphol reptéren 

Fotó: wikipedia CC BY 2.0/Roman Boed

Mint emlékeztetett, a katasztrófák vizsgálatában illetékes holland hatóság (biztonsági tanács) szerint Oroszországnak közvetlen felelőssége van a maláj légitársaság utasszállító repülőgépe négy évvel ezelőtti lelövésében.

A főképviselő korábban úgy nyilatkozott: a nemzetközi vizsgálócsoport megállapításai egyértelműen bizonyítják, hogy közvetlen kapcsolat van a repülőgép lelövésére használt rakétarendszer telepítése és az orosz hadsereg között. A maláj gép megsemmisítése helyrehozhatatlan szenvedést okozott, amely jóvátételt követel – tette hozzá.

2014. július 17-én, a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépének pilótafülkéje mellett egy rakéta robbant tíz kilométeres magasságban Kelet-Ukrajna felett. Fémrészecskék ezrei fúrták át a Boeinget, amely a levegőben darabokra tört és lezuhant. A négy évvel ezelőtti tragédiában a fedélzeten tartózkodó mind a 298 utas, valamint a legénység életét veszette. Oroszország végig tagadta, hogy köze lett volna a gép lelövéséhez.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Talán nemzetközi bíróság elé kellene citálni az oroszokat!!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fekete
Miert az az igazsag amit a hazug Ukranok mondanak,Kik az egesz vilagon,lopnak es csalnak.
Ki a Porosenko? Nem erte el a szavazatott es megis Elnok lett,mivel HOllywood elso szamu
nyaloja.Nincs olyan jo nevuk itt a tengeren tul sem az Ukranoknak,AZ EU pedig eloszor rendett
terhetne ,hogy ne a reszeg emberek mondjak meg,hogy mit? es hogyan is kell csinalni !Tok
reszeg es az EU elso embere.!
papa.49
Ezt várni tök felesleges, soha nem fogják beismerni, látható volt a Dél-Koreai utasszállító lelövése a muszkák által, mikor ismerték el, vagy 10 év múlva, vagy Csernobil mikor már rájuk büdösödött a dolog akkor kezdték beismerni !!!
wagabund
@Shikari: az oroszok csak egy zacskószorításon gondolkodhatnának..elzárják az összes németekhez bekötött gázt- és olajat..

csakhát ők nagyobbat szopnának, mert éhenhalnának...ezért, ha nem is őszinte mosollyal, de az (aljas, sunyi)embargó ellenére is tolják a gázt merkelnek...

nincs más választásuk..

(az embargó nekünk fáj a legjobban...az öreg picsa akarata miatt a mezőgazdaságunk(is) letérdelt..hogy szarjon sünt merkel és baráti köre)
wagabund
@Shikari: hát amerikát igen nagy sérelem érte az északi áramlat 2-vel...ugyanis cseppfolyós gázt akartak eladni (nyugat)európának, de nem jött össze..az pedig igencsak nagy (dollár)veszteség
simmering73
A hét vicce. Az oroszok, meg a felelősség vállalás.
kopacsijanos
Te barom ti mikor válaltok felelőséget a sokszáz meg gyilkolt Európai emberért?? Mert ti hívtátok ide ezeket a mocskokat meg a többi szarházit!!Mocskos gazemberek vagytok söpőrjetek előszőr a saját portátokon!Becstelen mocskok vagytok![ Mogherini ] igaz te mocsok!Az állatok nem ilyen aljasak mint amilyenek ti vagytok a merkel meg lehetne sorolni! Mindet fel kellne akasztani!Remélem ami késik az nem mulik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.