Az Európai Unió felszólítja Oroszországot, hogy vállalja a felelősségét a maláj utasszállító lelövésében játszott szerepéért, és teljes mértékben működjön együtt a felelősök elszámoltathatósága érdekében – jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője kedden.

Mogherini a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó, MH17-es járatszámú repülőgépe lelövésének negyedik évfordulóján kiadott nyilatkozatában kijelentette, az Európai Unió támogatja az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát, amely előírja, hogy minden államnak együtt kell működnie a felelősök elszámoltathatóságára irányuló erőfeszítésekben.

Az EU felszólította az oroszokat, hogy vállalják a felelősségüket a maláj utasszállítógép lelövése kapcsán

Megemlékezés az Amszterdam melletti Schiphol reptéren 

Fotó: wikipedia CC BY 2.0/Roman Boed

Mint emlékeztetett, a katasztrófák vizsgálatában illetékes holland hatóság (biztonsági tanács) szerint Oroszországnak közvetlen felelőssége van a maláj légitársaság utasszállító repülőgépe négy évvel ezelőtti lelövésében.

A főképviselő korábban úgy nyilatkozott: a nemzetközi vizsgálócsoport megállapításai egyértelműen bizonyítják, hogy közvetlen kapcsolat van a repülőgép lelövésére használt rakétarendszer telepítése és az orosz hadsereg között. A maláj gép megsemmisítése helyrehozhatatlan szenvedést okozott, amely jóvátételt követel – tette hozzá.

2014. július 17-én, a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépének pilótafülkéje mellett egy rakéta robbant tíz kilométeres magasságban Kelet-Ukrajna felett. Fémrészecskék ezrei fúrták át a Boeinget, amely a levegőben darabokra tört és lezuhant. A négy évvel ezelőtti tragédiában a fedélzeten tartózkodó mind a 298 utas, valamint a legénység életét veszette. Oroszország végig tagadta, hogy köze lett volna a gép lelövéséhez.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Talán nemzetközi bíróság elé kellene citálni az oroszokat!!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ezt várni tök felesleges, soha nem fogják beismerni, látható volt a Dél-Koreai utasszállító lelövése a muszkák által, mikor ismerték el, vagy 10 év múlva, vagy Csernobil mikor már rájuk büdösödött a dolog akkor kezdték beismerni !!!
wagabund
@Shikari: az oroszok csak egy zacskószorításon gondolkodhatnának..elzárják az összes németekhez bekötött gázt- és olajat..

csakhát ők nagyobbat szopnának, mert éhenhalnának...ezért, ha nem is őszinte mosollyal, de az (aljas, sunyi)embargó ellenére is tolják a gázt merkelnek...

nincs más választásuk..

(az embargó nekünk fáj a legjobban...az öreg picsa akarata miatt a mezőgazdaságunk(is) letérdelt..hogy szarjon sünt merkel és baráti köre)
Shikari
@wagabund: Ennek a lényegével egyetértek, de Trump is benne van a pakliban az embargóval. Persze, amíg mi itt védjük neki a demokráciát a saját kárunkra, addig az USA vidáman üzletel az oroszokkal. Ideje lenne minden embargót felmondani és üzletelni a ruszkikkal. Szidják egymást a nagykövetek, ha mindenképpen politizálni akarnak!
wagabund
@Shikari: hát amerikát igen nagy sérelem érte az északi áramlat 2-vel...ugyanis cseppfolyós gázt akartak eladni (nyugat)európának, de nem jött össze..az pedig igencsak nagy (dollár)veszteség
simmering73
A hét vicce. Az oroszok, meg a felelősség vállalás.
kopacsijanos
Te barom ti mikor válaltok felelőséget a sokszáz meg gyilkolt Európai emberért?? Mert ti hívtátok ide ezeket a mocskokat meg a többi szarházit!!Mocskos gazemberek vagytok söpőrjetek előszőr a saját portátokon!Becstelen mocskok vagytok![ Mogherini ] igaz te mocsok!Az állatok nem ilyen aljasak mint amilyenek ti vagytok a merkel meg lehetne sorolni! Mindet fel kellne akasztani!Remélem ami késik az nem mulik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.