A Reuters értesülései szerint jövő szerdán és csütörtökön több mint 600 járatát törli az ír fapados légitársaság, mert alkalmazottai egy jelentős része sztrájkot kezdeményezett a silány munkakörülmények és a cég kicsinyessége miatt.

A Ryanair történetének legnagyobb sztrájkja jön – 600 járatot törölnek
Fotó: Pixabay

A sztrájk, ami a legnagyobbnak ígérkezik a cég történetében, különösen kellemetlen pillanatban, a nyár kellős közepén éri a társaságot. Ennek az az oka, hogy a Ryanair csak október óta ismeri el a szakszervezeteket; tavaly ősszel olyan sok munkatárs kezdett sztrájkba, hogy járatok sokaságát kellett törölni.

A hírügynökség szerint elsősorban belga, portugál és spanyol légiutas-kísérők tervezik a sztrájkot, ami miatt a Ryanair elővigyázatosságból járatai 12 százalékát törölte a menetrendből. A lépés mintegy 50 ezer utast érint.

A sztrájk maga látszólag nem hatja meg egyébként a cég vezetőit: a Ryanair közleményben jelezte, hogy a jogalap nélküli sztrájkkal nem érnek el semmit a szakszervezetek azon túl, hogy családok ezreinek nyaralását keserítik meg vagy lehetetlenítik el.

(444, Reuters)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.