A világ leggazdagabb embere, vagyona elérte a 150 milliárd dollárt. Bill Gates, a Microsoft társalapítója 55 milliárd dolláros lemaradással követi.

Az Amazon.com alapítójának vagyonát nettó 150 milliárd dollárra becsüli a Bloomberg Billionaires Index számítása.

Ez körülbelül 55 milliárd dollárral több, mint amennyit a Microsoft társalapítójának, Bill Gatesnek, a világ második leggazdagabb emberének tulajdonítanak – számol be a friss összegzésről a Bloomberg.

Kiderült, hogy ki a modern kori történelem leggazdagabb embere

Harmadik helyezet Warren Buffet amerikai részvénybefektető 83 milliárd dollárral, a negyedik Mark Zuckerberg, a Facebook tulajdonosa 82,8 milliárd dollárral, az ötödik helyezet a spanyol Amancio Ortega, a Zara tulajdonosa 74,8 milliár dollárnyi vagyonnal. 

Tavaly az Oxfam International nevű jótékonysági szervezet megállapította, hogy a világ vagyonának több mint 80 százalékát mindössze az emberiség leggazdagabb 1 százaléka birtokolta.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(vg.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Az Amazon.com alapítójának vagyonát nettó 150 milliárd dollárra becsüli a Bloomberg Billionaires Index számítása."...

asztaaaa... itt már mindegy, ha téved a kimutatás néhány milliót...

...mert a pénz az folyamatosan dőőőől...de nagyon...
Magyarország jobban teljesít program keretében nem lehetne egy hasonló céget kitalálni? mondjuk az országvezető megbízná tompikát, hogy alapítson egy céget, oszt dől a lé...
lampa laz
@wagabund: van már nekünk is 1 amazon
tulajához hasonló kis dollár milliárdosunk. Úgy hívják, h mészaros orbán...csak még titok mint a repülő amivel zsidóföldre utazott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.