Három palesztin meghalt, amikor az izraeli hadsereg válaszcsapást mért a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet állásaira.

Izrael válaszcsapást mért a Hamász célpontjairaFotó: Youtube

Ezt megelőzően palesztin fegyveresek a Gázai övezet határánál izraeli katonákra lőttek – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerda este.

A múlt szombati tűzszünet óta ez volt az első komolyabb incidens. A történtek során az övezet déli részén Gázai övezet területéről lőni kezdték a határ izraeli oldalán lévő katonákat. Válaszul az izraeli hadsereg tankokkal a Hamász hét támaszpontját lövette. A Gázai övezet határvidékén Izraelben megszólaltak a légvédelmi figyelmeztetések, de izraeli területen nem volt rakéta becsapódás. Három palesztin meghalt, egy pedig súlyosan megsebesült az izraeli lövedékektől. Ismét Kiszufimnál folyt a határvillongás, ahol múlt pénteken a palesztinok lelőttek egy izraeli katonát, nagyszabású izraeli válaszcsapást kiváltva. A halálos kimenetelű támadások után tűzszünetben állapodott meg szombat hajnalban Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász radikális palesztin szervezet. A fegyvernyugvás megkötésében Egyiptom közvetített.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ritka kivétel, mert korrekt a cím! =))
wagabund
ezeknek a tüntetés, a kődobálás, a gyújtogatás, és az ökölrázás a napi tevékenységük...

csak azt tudnám mijalófaszból élnek? mert itt dolgozni kell a létezésért...
advocat
Miből? Segélyből! Mert a zsidók a homokon is teremtenek olyan mezőgazdaságot, hogy abból még exportra is jut. Az arabok meg el vannak melettük szárított teveszaron. Dolgozni kellene, de az nekik büdös.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.