Lengyelországban.

A lengyel kormány kivándorlási különadó bevezetésén gondolkodik – írta meg a Napi.huRzeczpospolita nyomán. 

A lengyel kormány az uniós direktívák figyelembvételévbel azért akar ilyesfajta adót kivetni, hogy ezzel akadályozza meg a cégek kitelepülésével összefüggő adóelkerülést. 

"Az új irányelv szerint a külföldre településnek standard adótételei lennének. Ezt neveznék exit taxnak, és a tervek szerint már 2018 végén bevezetnék. Az utóbbit egy évvel eltolhatják. Nem hivatalos források szerint az új adó nem csak azokat terhelné, akik a cégüket viszik ki az országból, hanem az átlagos állampolgárokat is, akik külföldön akarnak munkát vállalni, és ezért például meg akarnak szabadulni a varsói tőzsdén jegyzett részvényeiktől" – olvasható a cikkben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A címet olvasva már azt gondoltam,hogy orbán így akarja megsarcolni azokat,akik elhagyják az országot,de továbbolvasva láttam,hogy Lengyelországról van szó.Asszem,most ezzel orbán ötleteket kapott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@csipetke: Én is azt hittenm elsőre! Itt csak a gyermekek kivitelét próbálták még megneheziteni, mint tették KádáréK is!!!
tothjani
Éljen a V4-ek megbonthatatlan barátsága, van amit a Lengyelek vesznek át tőlünk, van amit mi tőlük, és van ami Putyin parancsára történik. :(
colibri
Nem is értem, hogy ez a találmány hogy hogy nem a habonyművek agyából pattant ki. Igaz, ettől még itthon is bevezethető.
kokopelli
@tothjani: az arab vicc mintájára így lehet túlélni mindent!?
Az Ali átszelte a Szaharát,mert amit a teve ß@rt megette az Ali,és amit
az Ali ß@rt megette a teve!...kihúzták,mert a sivatag véges...de a V4 is véges? ;-))
egyvandor
Keleteurópa. Egyik földesúr sem azon töri a fejét hogy legyen jobb a cselédnek inkább bekeményít és ismét bevezeti a földesúr engedélyéhez kötött járás elhagyást, mint ami még a horthy rendszerben is volt.
Ki tudja mi minden ótvaros dolgot hoz vissza a suttyók illiberális logikája. (mive éppen hatalmon vannak ...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.