Amerikai demokrata párti és republikánus szenátorok egy csoportja törvényjavaslatot terjesztett elő Oroszország elleni újabb szankciókra.

Újabb szankciókat sürgetnek Putyin rendszere ellen

Lindsay Graham dél-karolinai republikánus szenátor – aki a törvényjavaslat egyik fő szorgalmazója – újságíróknak elmondta: a politikusok célja az, hogy megbüntessék Moszkvát az amerikai választásokba történt beavatkozásáért, valamint a szíriai és ukrajnai orosz szerepvállalásáért. A törvényjavaslat egyúttal a kiberbűnözés elleni harc erősítését is szorgalmazza.

A tervezet az orosz szuverén adóssággal (vagyis a külföldi pénznemben kiadott államkötvényekkel) összefüggő tranzakciók szűkítését indítványozza, orosz energetikai és olajprojekteket, valamint az orosz uránimportot érintő megszorításokat, továbbá az orosz politikai és gazdasági élet egyes szereplői elleni büntető intézkedéseket javasol. "A jelenleg érvényben lévő szankciók kudarcot vallottak abban, hogy elrettentsék Oroszországot a közelgő félidős választásokba történő beavatkozástól" – fogalmazott Graham szenátor az újságíróknak. Az amerikai kongresszus tavaly nyáron fogadott el büntető intézkedéseket Oroszország ellen, de néhány törvényhozó úgy látja, hogy e szankciókat a kormányzat ímmel-ámmal tartja be. Bob Menendez, demokrata párti szenátor álláspontja szerint a kormányzat nem szerzett érvényt valamennyi szankciós döntésnek. Ez a mostani törvényjavaslat megerősíti a korábbi törvényben foglaltakat, és – fogalmazott Menendez – "Putyinnak végre meg kell értenie, hogy az Egyesült Államok többé nem tűri el magatartását".

Csütörtökön délután a Fehér Ház szóvivőjének szokásos sajtóértekezlete előtt tartott tájékoztatón Dan Coats, az amerikai hírszerzés csúcsvezetője, a valamennyi hírszerző szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) igazgatója arra figyelmeztetett, hogy Moszkva változatlanul folytatja "kiterjedt kampányát" az Egyesült Államok ellen, és célja az Egyesült Államok "meggyöngítése és megosztása". Ugyanezen a sajtótájékoztatón Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter arról beszélt, hogy az orosz befolyásolási kísérletekkel – mint mondta – "az amerikai demokrácia van veszélyben".

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Nemcsak az oroszok elleni szankciókat kellene sürgetni, hanem trump leváltását is vele egy időben!!??
POM-POM
Lehet erőlködni! Nem fognak elérni semmit!!!
fekete
SZankciok megint! Mivel,hogy vesze'lybe van a Hollywoody Demokracia! Hol?Ezek a vilag
la'zitoi es tonkre tevoi!Ezekett kell szankciozni,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2021. November 28., 22:35
Gyurcsó Ádám ismét gólt szerzett Cipruson
Sport - 2021. November 28., 21:37
Mezőkövesden is nyert a Fradi az NBI-ben