Omarosa Manigault Newman, a Fehér Ház tavaly év végén elbocsátott afroamerikai munkatársa titokban rögzített csaknem minden beszélgetést, amely a jelenlétében elhangzott az elnöki hivatalban.

Rasszizmussal vádolja Trumpot egy kirúgott afroamerikai alkalmazottja

Ezeket is felhasználva könyvet írt Donald Trumpról, egyebek között azt állítva róla, hogy rasszista.

Donald Trump elnök hétfőn több Twitter-bejegyzést is szentelt Omarosa Manigault Newmannek és állításainak. Bár az egyikben leszögezte, hogy nem foglalkozik vele többet, mégis újabb tweeteket tett közzé a 41 éves nőről és a héten megjelenő, Tébolyodott című könyvében megfogalmazott állításairól.

"Miközben tisztában vagyok vele, hogy nem elnökhöz méltó ilyen lecsúszott emberekkel foglalkozni, mint Omarosa, és ezt inkább nem is tenném, de azt is tudom, hogy a modern kornak már csak ilyen a kommunikációja és tudom, hogy a Hamis Hírek Médiája időt nem kímélve is azon dolgozik majd, hogy még Dilis Omarosát is a lehető legnagyobb mértékben igazolja"

- fogalmazott egyik beírásban az elnök.

Manigault Newman a legmagasabb rangú afroamerikai munkatárs volt a Fehér Házban, ahová úgy került, hogy korábban Trump egyik tévéshow-jának szereplője volt. Az elnöki hivatalban az afroamerikai közösségekkel történő kapcsolattartás volt a feladata, de összeférhetetlensége miatt tavaly decemberben elbocsátották.

A várhatóan kedden megjelenő könyvében – az amerikai sajtóban nyilvánosságra került részletek szerint – a többi között arról ír, hogy szerinte Donald Trump mentális okok miatt nem is alkalmas az elnökségre, "rasszista, embergyűlölő és bigott". Manigault Newman a könyvben például azt írta,

valaki más hallotta és elmondta neki, hogy Donald Trump még 2003-ban a televíziós valóságshow-ja egyik felvételén használta a sértő "néger" kifejezést,

de vasárnap az amerikai közszolgálati rádióban (NPR) már azt állította, hogy ő is hallotta azt a felvételt.

Az NBC televíziónak adott interjújában arra a kérdésre, hogy miért is rögzítette titokban az elhangzott beszélgetéseket, azt válaszolta: "védeni akartam magamat, hiszen a Fehér Házban mindenki hazudik. Az elnök hazudik az amerikai népnek. Sarah Sanders magát az ország elé helyezi, és minden nap hazudik".

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders tagadott mindent, amit Manigault Newman az amerikai televíziókban elmondott. Rudy Giuliani, Trump jogászcsapatának vezetője pedig közölte: Omarosa Manigault Newman valószínűleg törvényt sértett azzal, hogy beszélgetéseket rögzített titokban. A volt munkatárs azonban az MSNBC televíziónak azt mondta: nem hátrál, további információkat fog nyilvánosságra hozni, és az, ahogyan Trump a Twitter-bejegyzéseiben reagál az általa elmondottakra, szerinte "jól érzékelteti a bánásmódot az afroamerikaiakkal".

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Aztán egyszer csak Mr. Omarosa meghal egy rendőrautó hátsó ülésén...
Rockxy
Rasszizmussal vádolni bárkit, az nagy divat mostanában.
Lehet, hogy a trampli náci is ám, titokban! :D
anima
Mondja a pinafogdosó kretén, akit az oroszok segítettek hatalomra...
Aha.
Trampli, sárga a hajad, baszd meg - bármerre fésülöd!
Mi a fasz van a fejeden?
Mi az a napon felejtet teddy bear elsárgult szőre izé a húgyagyú fejeden?

Tényleg itt a vég, egy bolond vezeti a világ legerősebb országát...
Orbán, meg a fajtája a világ többi felében, csak hab a tortán.
anima
FunSir - erre gerjedsz mi, sárga hajú veszedelem?
Pálinkás Pál
Most mi abban a rasszizmus,hogy azt mondta ...néger??? Ezzel csak a puszta tényt közölte!!Nevezzük nevén a gyereket...a rasszista,náci ,stb szavak egy aranybány a libsiknél,erre mindig lehet hivatkozni,ha már nem tudnak válaszolni,érvelni!!
Rockxy
@anima: " egy bolond vezeti a világ legerősebb országát"
Nem ő vezeti.
A tőke irányít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.