Riasztónak nevezte a Szíriában kialakult helyzetet Emmanuel Macron francia államfő, aki szerint "végzetes hiba" lenne hagyni, hogy Bassár el-Aszad elnök hatalmon maradjon.

Macron: végzetes hiba lenne Bassár el-Aszad hatalomban tartása

Fotó: MTI/EPApool/Philippe Wojazer

"Ki az oka a menekültek ezreinek? Ki mészárolta le a saját népét? Nem Franciaország dolga kijelölni Szíria új vezetőit, de a mi feladatunk és érdekünk biztosítani azt, hogy a szíriai nép olyan helyzetbe kerüljön, hogy azt meg tudja tenni" – mondta Emmanuel Macron francia a nagykövetek hagyományos éves értekezletének megnyitó beszédében hétfőn Párizsban.

A köztársasági elnök szerint "a helyzet jelenleg riasztó, miután a rezsim újabb humanitárius katasztrófa megteremtésével fenyeget Idlib tartományban, és semmilyen szándékot nem mutat arra, hogy hajlandó lenne bármilyen politikai átmenetről tárgyalni".

A hét éve tartó szíriai konfliktusban több mint 300 ezren vesztették életüket és 5,6 millióan menekültek el a szomszédos vagy az európai országokba.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: Tudtommal Franciaország nagyhatalom és nem a csúti kancigány és bűnöző bandája.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Aszad 2001-ban kapta Jacques Chirac francia elnöktől a Becsületrend Nagykeresztjét, nem sokkal azután, hogy szíriai államfő lett apja, Háfez el-Aszad halálát követően. Igaz azóta Bassár el-Aszad visszaadta a Becsületrendjét. Franciaország bezáratta szíriai nagykövetségét, így a kitüntetést a francia érdekeket is képviselő román nagykövetségen át juttatták el Franciaországba. ( a románok ezt is jobban csinálják)
Eladott Ország
@Shikari: Tudtommal Franciaország nagyhatalom és nem a csúti kancigány és bűnöző bandája.
Pálinkás Pál
"Ki az oka a menekültek ezreinek? "...Európában ti ,büdös libsik...mert ha határzár lenne tűzparanccsal,akkor eszébe sem jutna a sok analfabétának erre venni az irányt!!! Elég nagy a világ...ja hogy sehol nem várják őket szeretettel...no vajon mi lehet az oka???
Jozefina
Asszad mellet elég nyilvánosan a háttérben ott van putyin is. Nekik érdekük, hogy milliók vándoroljanak az EU országaiba!!!?
kereső
@Shikari: 07:54, akkor foglakozzon a saját dolgával a retkes kgb-s. Russzkik haza!
kereső
@Shikari: hülyék hülyéje! Nem Macronról volt szó,meg Sziriáról? Tényleg csak a kis kockásta tudod bemásolni?Szó nem volt Magyarországról- vagy úgy tudod,itt IS ismét érvényes a "ruszkik haza"!!!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.