Nem engedik el nyugdíjba 55 évesen a nőket, és 5 évet emelnek a férfiaknál is. Putyin a tízezreket megmozgató tüntetések hatására csak a nők tervezett korhatáremelését volt hajlandó mérsékelni. A nők esetében 55-ről 63 éves korra, a férfiaknál pedig 60-ról 65-re emelné a nyugdíjkorhatárt Vladimir Putyin. A döntést egy ritkának számító tévéinterjúban azzal indokolta, hogy csökken az ország munkaképes lakossága, és ezt a döntést már évek óta halogatják - írta a BBC. A nyugdíjreform ellen pártállástól függetlenül országszerte több tízezer ember tiltakozott. A döntés után Putyin támogatottsága 80 százalékról 64 százalékra esett vissza. A múltban Putyin többször is megígérte, hogy nem fognak emelni a nyugdíjkorhatáron. Oroszországban jelenleg 12 millió nyugdíjas korú dolgozik, ez az összes nyugdíjas csaknem negyede.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
@Horizont: Tévedés. Nem a nyugdíjasokhoz nyúlna Putyin, hanem az aktív munkavállalókhoz. (Az orosz nyugdíjasok még időben elmehettek nyugdíjba, az ő helyzetük már nem változik.) Az oroszok ellentétben a magyarokkal felismerték, hogy életkortól függetlenül MINDANNYIUK élete, sorsa veszélyben van, hiszen az idős korban kényszermunkára kötelezettek közül igen sokan fognak idő előtt lebetegedni, meghalni.

Ezért tiltakoznak!

A jóléti országokban is magas a nyugdíjkorhatár. A németeknél tudtommal jelenleg 65 év és 7 hónap, a svédeknél pedig már állítólag 67 év. A lényeg viszont a részletekben leledzik. Egy német vagy svéd már a hatvanas évei elején nyugdíjba vonulhat szabad elhatározásból anélkül, hogy időskori szegénységgel, elnyomorodással kellene szembenéznie. A német munkavállalók fele már 62 éves kor előtt nyugdíjba megy. Nálunk ezt csak egy kiváltságos csoport választhatja, a többi nőnek és férfinak viszont akkor is dolgoznia kell kötelezően, ha már nem bírja... A magyar társadalom ellentétben az orosszal nem ismeri fel, hogy az idősb munkavállalók jelentős többségének KÖTELEZŐ munkában tartása nemcsak azok számára hátrányos, akik utolsó erejükkel próbálnak korosabban helytállni olyan munkahelyeken, melyeket fiatal, életerős munkavállalókra szabtak.

Nem képesek felfogni, hogy mikor idősebbeket látnak kínlódni az semmi más, mint a saját és gyermekeik sötét jövője. :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.