A német szövetségi belügyminiszter szerint még mindig csak a szándéknyilatkozatoknál tartanak az uniós államok.

Továbbra sincs tartós megoldás a migrációs válságra, az Európai Unió (EU) tagországainak vezetői még mindig csak a "szándéknyilatkozatoknál" tartanak – mondta Horst Seehofer német belügyminiszter kedden Berlinben az EU soros elnöki tisztségét betöltő Ausztria belügyminiszterével folytatott megbeszélése után.

Seehofer: továbbra sincs tartós megoldás a migrációs válságra

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Ralf Roletschek

Herbert Kickllel tartott tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy végre kell hajtani az EU-s állam-, és kormányfők júniusi találkozóján hozott döntéseket, amelyek szerint befogadóközpontokat építenek ki Észak-Afrikában a Földközi-tengerről partraszállított embereknek, ás önkéntes alapon az EU területén is létrehoznak állomásokat a menedékérők elhelyezésére és menedékjogi kérelmük elbírálására.

A mostani gyakorlat "nagyon nem megfelelő", ezért az EU-s tagállami vezetőknek cselekedniük kell – mondta Horst Seehofer.

Herbert Kickl kiemelte, hogy Ausztria továbbra sem hajlandó befogadni a Földközi-tengeren kimentett menedékkérőket, azért sem, mert a júniusi EU-csúcson arról is döntöttek, hogy nem szabad erősíteni a "pull faktorokat", az embereket az EU-ba vonzó tényezőket.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Nem ártana már,valami konkrétumot elindítani...!
cs.n.
"amelyek szerint befogadóközpontokat építenek ki Észak-Afrikában a Földközi-tengerről partraszállított embereknek"
De ott meg beintettek erre, hogy a francokat, eszük ágában sincs ilyet csinálni. Pár mrd € majd nyilván jobb belátásra bírja őket, mert mindig van az a pénz, amitől korpásodik az ember haja.
Jozefina
Amig Seehofer keveri a szart a németeknél, addig nem is lesz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.