A miniszterelnök szerint már megszületett az eredmény a magyar kormány ellen, a Fideszt pedig megpróbálják kizárni az európai Néppártból.

A migráció kérdése osztja meg az Európai Néppártot (EPP), amely kedvére próbál tenni a szociáldemokratáknak és a liberálisoknak, hogy a jövő évi választások után koalíciót tudjon velük alkotni – jelentette ki Orbán Viktor a magyar helyzetről szóló keddi európai parlamenti vitát követően.

Sajtótájékoztatóján a kormányfő arról beszélt, hogy ha a néppárt összeáll a szociáldemokratákkal, a liberálisokkal és Emmanuel Macron francia államfő szervezés alatt lévő pártjával, akkor "a bevándorlás el fogja árasztani Európát".

Orbán: a Sargentini-jelentést jóvá fogják hagyni a képviselők

Fotó, címlapi kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

"Ez migrációpárti koalíció lesz, s ez rossz hír Európának, akkor a kontinensnek a mi felfogásunk szerint ez a története véget ér. Szeretnénk ezt megváltoztatni, mindent meg kell tennünk a keresztény Európa érdekében, hogy ez ne jöjjön létre" – mondta. "Jelen pillanatban még messze kisebbségben vagyunk" – tette hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor leszögezte, a Fidesz senki felszólítására nem fog távozni az EPP-ből, de a konzervatív erőket összefogó pártcsalád reformra szorul, ha sikeres akar lenni a jövő évi EP-választásokon. Rámutatott, hogy a néppárt többi tagja majd eldönti, hogy akar-e velük együttműködni.

Mint mondta, az EPP-nek a bevándorláspárti álláspontról át kellene állnia a határvédelem és az illegális migránsokkal szembeni határozott fellépés politikájára.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nemrég azt mondta, számára gondot jelent a Fidesz néppárti tagsága. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor leszögezte, "nekünk is probléma, hogy ő ott van", de a pártnak szélesnek kell lennie a siker érdekében, és ha van elég intelligencia és valóban vannak közös célok, akkor meg kell férni.

"Maradunk és harcolunk" – fogalmazott.

Az EP szerdán szavaz a testület illetékes bizottságában korábban már nagy többséggel elfogadott jelentésről, amely szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, s ez indokolja az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

Erről szólva Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy az eredmény már megvan, a döntések megszülettek, a Judith Sargentini által összeállított dokumentumot jóvá fogják hagyni a képviselők, aztán megpróbálják kizárni a Fideszt az Európai Néppártból.

Arra a kérdésre, hogy hajlandó-e kompromisszumra a Közép-európai Egyetem (CEU) és a civil szervezetekre vonatkozó új jogszabályok terén az EPP támogatásának érdekében, Orbán azt válaszolta, hogy a kifogásolt kérdéseket a magyar emberek már eldöntötték, s ő nem változtathatja meg ezt a döntést, de ha még ezt is szeretné, a parlamenten soha nem mennének át ezek a javaslatok.

A jelentés elfogadáshoz a leadott voksok több mint kétharmadára, valamint az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) van szükség. A tartózkodás nem fog leadott szavazatnak számítani.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Orbán még mindig nem fogta fel,hogy nem a migráció miatt készült a jelentés,de egyszerűen nem bír elvonatkoztatni ettől a témától.Végighallgatta a bűneit a bizottság előtt,vajon nem ért el az agyáig?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: momdtam hogy megérjük! Te ez nem csak erőszaktevő hanem buzi pedofil is szegény durbincs,,,szanaszét cseszte, azért lett ilyen degenerált Pedofiliáért mi jár? Vegyi kasztráció vagy simán csak nyissz farok?!
Commenter
@papa.49: DA! Pravda. Orbán paslí szibéria. Ruszkik maradjatok otthon plíz.
RonaGyuri
you can't take the breeks off a Higlander

avagy csak erős félre nézéssel teljesíthető misszó

„Szabadon voksolhatnak az Európai Néppárt (EPP) képviselői a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentésről … I will vote in favor of Article 7” – mondta kedden este az EPP európai parlamenti frakcióját vezető Manfred Weber. Majd utalva előzetes elvárására: „azzal indokolta döntését, hogy nem látta a kompromisszumkészség legkisebb jelét sem Orbán Viktor kormányfő részéről ”!
Nos mielőtt hozzátennénk, hogy Orbánnak ez nem szokása, sőt talán nem is igazán érti a valódi értelmét, jegyezzük meg, hogy enervált és demagóg volt – ahogy Gunnar Hökmark, a svéd EPP MEP megállapította: „Orbán just had had a tough hour. Everyone was critical. He seemed disoriented and a bit aggressive”
Némely időpontban leginkább a legyinthető Ceaușescu-ra hajazott! =))
Grafix69
Olyan feje volt mint aki 1 mp -re van az agyvérzés előtt , egy ilyen gőgös szart mint ez a moslék cigány még nem pipált Európa . Olvasom közben a fészbukon :) a hívek hozzászólásait , : nem engedjük be a migránsokat , megvédi Európát , meg ilyeneket . Ráadásul azoktól is olvasom akiket személyesen is ismerek . Persze ezek az emberek nem 120 ezer forintból élnek és igazából nem dolgoztak egész életükben a munka valódi fogalmával egy percet sem .Remélem kibasszák az országot az unióból aztán akkor meglátják a hívek is mennyire dübörög itt minden .
TASzSz
Tehát akkor a bevándorláspolitika csak ürügy volt az egészhez?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.