Szabadon voksolhatnak az Európai Néppárt (EPP) képviselői a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentésről – közölte kedden este a párt európai parlamenti (EP-) frakcióját vezető Manfred Weber, hozzátéve, hogy ő maga igennel fog szavazni.

Rövid sajtótájékoztatóján Weber azzal indokolta döntését, hogy nem látott kompromisszumkészséget Orbán Viktor kormányfő részéről a Közép-európai Egyetem (CEU) és a civil szervezeteket érintő új törvények ügyében, de hozzátette, fenn akarja tartani hídépítő szerepét és folytatni kívánják a dialógust.

A Sargentini-jelentés jóváhagyásának esélyeiről Weber nem kívánt találgatásokba bocsátkozni.

Az elfogadáshoz a leadott voksok több mint kétharmadára, illetve az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) van szükség. A tartózkodás nem fog leadott szavazatnak számítani, a jóváhagyáshoz azonban elengedhetetlen a Fideszt is soraiban tudó EPP legalább részleges támogatása.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@bencemacska: a csuti egy orbitális geci szalonképtelen és szétverné az unijót Dögöljök meg fulladjom agyűlöletebe az ocsmány féreg hüllő
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@durbincs: @durbincs: vannak itt agarak, hörcsögök meg én. Tök egyedül. Megtűrve. Nem szeretve. Van ez a gép, egy asztal 1 matrac 1 mosdó.
Commenter
@durbincs: Nyuszi hopp?! Volt leölte és megette, macskát falhoz vágta agya kiloccsant.
Commenter
@durbincs: dehogynem. Domino effektus. A geci halott remélem kínok kínjával-novy choki?
Commenter
jA A CSALÁDOM EGY IDŐZÍTETT BOMBA DE MOST MÁR FOGOM BÍRNI MERT TUSOM HOGY ITT VAN. eLJÖTT

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.